Hyresgästföreningen Region Mitt

Hyresförhandling och trygghet när Hyresgästföreningen bjuder in till en medlemskväll i Örebro. Förbundsordförande Marie Linder medverkar.

Dela

Många av Sveriges hyresgäster är oroliga inför kommande hyres­förhandlingar. Det privatekonomiska läget är tufft. Inflation och stigande priser gör att Sveriges hyresgäster hotas av rekordhöga hyreshöjningar. Men Hyresgästföreningen tar fajten vid förhandlingsbordet, för att hyresgästerna inte ska behöva ta hela notan för fastighetsägarnas ökade kostnader.

Medlemsmöte
Medlemsmöte

Nu bjuder Hyresgästföreningen in alla medlemmar i Örebro till en kväll av diskussion och information om förhandlingsläget. Mötet får besök av förbundsordförande Marie Linder som pratar om trygghet i våra bostadsområden.

Medverkar gör även representanter från Hyresgästföreningen i Örebro, både anställda och förtroendevalda. Arrangör är Hyresgäst­föreningen Örebro-Lekeberg

Datum och tid: 30/11 kl. 18-20 
Plats: Gumaeliusskolans matsal, Karlslundsgatan 32
Kontaktperson: Pär Ejdsäter, folkrörelseutvecklare Hyresgästföreningen region Mitt, 010-459 15 99

Nyckelord

Kontakter

Följ Hyresgästföreningen Region Mitt

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hyresgästföreningen Region Mitt

Skiljeman har avgjort hyrorna för privata hyresvärdar i fyra kommuner i Sörmland26.3.2024 09:26:29 CET | Pressmeddelande

Efter att Fastighetsägarna MittNord avbröt förhandlingarna och valde tvist i stället för lokal förhandling så har nu den oberoende skiljemannen kommit med en rekommendation om hyreshöjning för 2024. Rekommendationen sträcker sig i ett spann mellan 5,3 och 5,7 procent och gäller för drygt 14 000 hushåll i Sörmlands län. Fastighetsägarna krävde höjningar på elva procent.

Förhandlingen om hyror 2024 mellan Hyresgästföreningen och Eskilstuna Kommunfastigheter AB (Kfast) är klar14.3.2024 15:00:00 CET | Pressmeddelande

Den pågående ekonomiska osäkerheten präglad av hög inflation och stigande räntor har inneburit en utmaning för både hyresgäster och fastighetsägare. Hyrorna för bostadslägenheter med varmhyra och kallhyra höjs med 5,3 procent. Hyrorna för nyproducerade bostadslägenheter med presumtionshyra höjs med 3,23 procent. Höjningarna gäller från 1 april.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye