Umeå kommun

Pressinbjudan: Ny utbildning inom hotell och turism på Dragonskolan

Dela

Från och med läsåret 2024/2025 erbjuder Dragonskolan Hotell- och turismprogrammet. Den nya utbildningen med lärlingsupplägg har utformats i nära samarbete med branschen och intresserade elever har nu möjlighet att göra PRASO* i grupp på lokala företag.

– Utbildningen passar elever som är ansvarstagande och positiva, tar egna initiativ och gillar varierande arbetsuppgifter samt är nyfikna på att möta nya människor och utmaningar, säger Maria Andersson som är koordinator samt studie- och yrkesvägledare på Dragonskolan.

Eleverna kommer att lära sig att kommunicera med människor från olika kulturer, tänka kreativt och förstå deras behov och önskemål. Att arbeta inom hotell- och turistbranschen handlar mycket om att kunna ge service och se till att andra människor får den upplevelse de önskar sig.

Ekonomi, marknadsföring och företagande är centralt inom branschen och därför genomsyrar det hela utbildningen där eleverna bland annat får möjlighet att driva UF-företag under ett läsår.

PRASO-besöken genomförs vid flera tillfällen. Det första besöket görs 5 december. Media är välkomna att delta under besöket och får då möjlighet att träffa elever och lokala företagare.

Plats: Entrén till Väven/stadsbiblioteket.
När: 5 december kl.13.00-15.00.
Upplägg: Vi besöker två hotell eller två restauranger och upplever hur det är att arbeta inom dessa verksamheter. Det blir även information om utbildningens upplägg och hur lärlingsutbildningen fungerar. 

*PRASO: Praktisk arbetslivsorientering.

För mer information kontakta:
Maria Andersson
Koordinator/SYV, Dragonskolan
076-768 58 51
maria.a.andersson@umea.se

Patrik Henriksson
Rektor, Dragonskolan
070-885 52 48
patrik.henriksson@umea.se

Nyckelord

Umeå kommun har 13 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna har medborgarfokus, öppenhet och tillit och strävar ständigt efter att förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor 132 000 personer och kommunens mål är att nå 200 000 invånare 2050. I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Satsning på mobilt operativt team ska stödja elever som riskerar skolmisslyckande14.12.2023 13:31:42 CET | Pressmeddelande

För- och grundskolenämnden får tre miljoner kronor extra i arbetet med att Umeå ska växa tryggt och säkert. Av dessa ska 1,7 miljoner kronor användas för att tillskapa ett mobilt operativt team i samverkan mellan skola, polis, socialtjänst och fritid. Teamets förebyggande arbete ska riktas till elever i årskurs 4–6 som riskerar att ha problematisk skolfrånvaro, låg måluppfyllelse och eventuellt normbrytande beteende. I förlängningen riskerar dessa elever att inte nå behörighet till gymnasiet.

Beslut om bidrag till fristående enheter och interkommunal ersättning14.12.2023 13:10:43 CET | Pressmeddelande

För- och grundskolenämnden har fattat beslut om 2024 års bidrag till fristående skolhuvudmän som bedriver förskola, pedagogisk omsorg, förskoleklass, grundskola och fritidshem. Beräkningen av bidrag ska ske på lika villkor som kommunen tillämpar vid fördelning av resurser till den kommunala verksamheten. Nämnden har också fattat beslut om 2024 års interkommunala ersättning för barn som är folkbokförda i Umeå kommun, men som får sin utbildning i en annan kommun.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye