Teknikföretagen

Erik Spector ny chefekonom på Teknikföretagen

Dela

Erik Spector har anställts som ny chefekonom på Teknikföretagen. Han kommer närmast från Konjunkturinstitutet (KI) där han är enhetschef för realekonomisk analys.

Erik Spector
Erik Spector

– Jag är övertygad om att Erik med sin bakgrund kommer att bli en stor tillgång för Teknikföretagen framåt. En stark ekonomisk analys är både ett mervärde för Teknikföretagens medlemmar och en viktig utgångspunkt för organisationen som samhällsaktör, säger Pia Sandvik, vd för Teknikföretagen.

Erik Spector är filosofie doktor i nationalekonomi från Uppsala universitet och arbetade innan KI på Riksbankens avdelning för finansiell stabilitet. Han tillträder den 1 mars 2024 och efterträder Mats Kinnwall som går i pension vid årsskiftet.

Kontakter

Teknik gör världen bättre. Den svenska teknikindustrins företag står för de lösningar som tacklar vår tids stora utmaningar. Det är hos Teknikföretagen som dessa företag är medlemmar.

Följ Teknikföretagen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Teknikföretagen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye