Civil Rights Defenders

Årets julklapp 2023: Testa och recensera Civil Rights Defenders brädspel Dictator of Sweden

Dela

Svensk Handel har utsett sällskapsspelet till årets julklapp 2023. Nu erbjuder Civil Rights Defenders recensionsexemplar av sitt brädspel Dictator of Sweden till redaktioner som vill recensera spel.

Svensk Handel har utsett sällskapsspelet till årets julklapp 2023. Nu erbjuder Civil Rights Defenders recensionsexemplar av sitt brädspel Dictator of Sweden till redaktioner som vill recensera spel. 

Dictator of Sweden lanserades av människorättsorganisationen Civil Rights Defenders 2021 med syfte att belysa hur demokratier kan nedmonteras, en lag i taget. Genom list, lögn och strategisk slutledningsförmåga har spelarna till uppdrag att antingen skydda demokratin eller avskaffa den. Under tiden måste de hantera luriga lobbyister, spionerande scouter och virala skandaler.  

I utformningen av spelet har Civil Rights Defenders tagit inspiration från politiska beslut i auktoritära länder och placerat dessa i en svensk kontext. Spelet är därför både spännande och utbildande.  

Vi har även lanserat två expansionspaket till spelet: Tidö Edition, som tagit inspiration från auktoritära förslag i Tidöavtalet, och “Kulturkriget” Edition, där vi hämtar vi inspiration från länder där idéer hämtade från det så kallade ”kulturkriget” används som slagträ mot demokratin.

Spelet har sålts i 8000 exemplar och genererat över 3 miljoner kronor. Allt överskott i försäljningen går till organisationens arbete. 

Klicka här för att ladda ner en utskriftsbar version eller kontakta press@crd.org för ett fysiskt exemplar.   

Fakta om spelet 

ANTAL SPELARE: 5-8 

ÅLDER: 10-100 ÅR 

SPELTID: 30-60 min 

PRIS: 399kr 

Kontakt 

+46 (0)76 576 27 62 (vardagar 08.00-18.00) 

press@crd.org 

Länkar 

Utskrivningsbart spel (Print and Play): https://crd.org/wp-content/uploads/2023/11/Dictator-of-Sweden-PP-press.pdf 

Hemsida: https://crd.org/sv/dictatorofsweden/ 

Tidigare media 

Göteborgsposten: https://www.gp.se/livsstil/konsument/test-basta-och-samsta-sallskapsspelen-infor-jul.e64b4c67-533c-403f-95ab-2893edd40d79

Café: https://www.cafe.se/ett-nytt-bradspel-later-dig-och-din-familj-avskaffa-demokratin-i-jul/ 

Bilder

Civil Rights Defenders är en internationell människorättsorganisation som grundades i Sverige 1982. Vi arbetar för och tillsammans med tusentals människorättsförsvarare som kämpar för att demokrati ska gälla och de mänskliga rättigheterna respekteras världen över. Vår uppgift är att se till att de kan arbeta säkrare, smartare och snabbare. Vi håller även makthavare i Sverige ansvariga när de kränker mänskliga rättigheter på hemmaplan.

Läs om vilka länder och regioner vi bevakar här.

Läs om vårt uppdrag och våra arbetsmetoder här.

Följ Civil Rights Defenders

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Civil Rights Defenders

Iransk medborgare döms för folkrättsbrott och mord – Civil Rights Defenders kommenterar19.12.2023 17:04:55 CET | Pressmeddelande

En iransk medborgare dömdes idag i Svea hovrätt för folkrättsbrott och 24 fall av mord för sin inblandning i massavrättningar av politiska fångar Gohardasht-fängelset i Iran 1988. Domen är historisk och en seger för brottsoffer och de många människor som påverkats av övergreppen. Civil Rights Defenders har bevakat rättegången på plats i rättssalen i över två års tid, först i tingsrätten och nu i hovrätten. – Det är en viktig dom som har stor betydelse för att kunna ställa förövare till svars. Det rör sig om oerhört allvarliga brott som ingen tidigare hållits ansvarig för. Domen från Svea hovrätt ger brottsoffer och de många som drabbats någon form av rättvisa och upprättelse, säger John Stauffer, chefsjurist på Civil Rights Defenders.

Risk för diskriminering och godtyckliga polisingripanden – kritik mot förslag om visitationszoner15.12.2023 13:02:09 CET | Pressmeddelande

Utökade befogenheter för polisen att kroppsvisitera och genomsöka fordon utan brottsmisstanke ökar risken för kränkningar av den personliga integriteten och diskriminerande etnisk profilering. Det menar Civil Rights Defenders och pekar samtidigt på regeringens skyldighet att garantera rättssäkerheten och likabehandling. Igår överlämnades utredningen om visitationszoner till regeringen och nu riktas kritik mot flera av förslagen. – Förslagen i utredningen stillar inte vår oro för att visitationszoner kommer att vara integritetskränkande och leda till diskriminering. Vi vet att polisen använder sig av diskriminerande kontroller, och förslaget om visitationszoner bör inte genomföras innan vi har en diskrimineringslag på plats som också omfattar diskriminerande åtgärder av polis, säger Aida Samani, senior jurist på Civil Rights Defenders.

Förlust i Arbetsdomstolen: Kvinna nekad arbete på grund av slöja – plagget anses provocera13.12.2023 13:50:01 CET | Pressmeddelande

I dag kom domen i fallet där Civil Rights Defenders stämt en arbetsgivare för att ha nekat en muslimsk kvinna arbete på grund av att hon bar slöja. Arbetsdomstolen gav arbetsgivaren rätt. – Vi är besvikna över domen. Policyer som förbjuder slöja är problematiska ut ett diskriminerings- och religionsperspektiv. Det drabbar muslimska kvinnor oproportionerligt och nekar dem möjligheter på arbetsmarknaden på ett sätt som vi menar står i strid med lagstiftningen, säger John Stauffer, chefsjurist på Civil Rights Defenders.

Ny rapport: Ett år med Tidöavtalet – “Det är helheten som oroar”12.12.2023 06:58:00 CET | Pressmeddelande

I dag släpper Civil Rights Defenders en rapport som granskar den utveckling som skett under ett år med Tidöavtalet utifrån ett demokrati- och rättighetsperspektiv. Rapporten släpps samtidigt som Tidöparterna presenterar Tidöavtalet 1.1. – Sveriges demokrati står än så länge stark, men i granskningen ser vi en utveckling som oroar. Ett stort antal förslag och beslut som presenterats det senaste året inskränker eller strider mot våra grundläggande fri- och rättigheter. Detta är en utveckling som riskerar att försvaga Sveriges demokrati, säger John Stauffer, chefsjurist på Civil Rights Defenders.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye