Mälartåg

Teknisk utredning begränsar antalet sittplatser med start 1 december

Dela

Trafikinformation: MTR har idag den 30 november identifierat ett tekniskt fel som påverkar Mälartågs dubbeldäckare och som behöver utredas vidare. Då felet hänger samman med tågens tak kommer detta tyvärr att innebära att sittkapaciteten på övervåningen på tågen begränsas under en period med start i morgon fredag den 1 december. 

Den åtgärd som vidtas innebär att övervåningen på samtliga Mälartågs dubbeldäckare spärras av tillfälligt under tiden utredning pågår. Avspärrningarna inleds nu under kvällen. 

Utredningen bedrivs av trafikföretaget MTR i samarbete med fordonsägaren Transitio, Mälardalstrafik, Trafikverket och i samråd med extern expertis. Säkerheten för Mälartågs resenärer är högsta prioritet.

Vid denna tidpunkt råder det enligt MTR osäkerhet kring hur länge avspärrningarna behöver vara på plats. Detta har högsta prioritet från alla inblandade parter. Vi försöker på alla sätt begränsa de negativa konsekvenserna för resenärerna genom olika åtgärder som exempelvis längre tåg, ersättningstrafik med buss och biljettsamverkan.

Initialt kommer vi att se påverkan för resenärer i Stockholm/Mälardalen med risk för trängsel.

För mer information vänligen kontakta MTR:s presstjänst: 08-578 610 20, press@mtr.se

Kontakter

Mälartåg trafikerar fem samhällsfinansierade regionaltågslinjer i Stockholm-Mälardalen. Bakom Mälartåg står Mälardalstrafik, som ägs av regionerna i Stockholm, Sörmland, Uppsala, Västmanland, Örebro län och Östergötland.

Följ Mälartåg

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Mälartåg

Fler avgångar för Örebroresenärer i Mälartågs nya tidtabell13.11.2023 08:00:00 CET | Pressmeddelande

I tidtabellen från och med den 10 december för Mälartåg planeras det för fler avgångar på samtliga fem linjer. En ny kvällsavgång på vardagar i riktning från Örebro mot Eskilstuna börjar köras. Biljetter fram till den 8 april 2024 har släppts till försäljning. Den planerade ökningen av trafiken är möjlig genom att många nyutbildade lokförare är klara att börja köra Mälartåg de kommande månaderna.

Fler avgångar i Västmanland i Mälartågs nya tidtabell13.11.2023 08:00:00 CET | Pressmeddelande

I tidtabellen från och med den 10 december för Mälartåg planeras det för fler avgångar på samtliga fem linjer. På sträckan Eskilstuna-Västerås-Sala blir det tolv nya avgångar på vardagar. Biljetter fram till den 8 april 2024 har släppts till försäljning. Den planerade utökningen av trafiken är möjlig genom att många nyutbildade lokförare är klara att börja köra Mälartåg de kommande månaderna.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye