Bonnier News

Samarbetet utökas – Bonnier News Local tar över hanteringen av Gota Medias livesportsändningar

Dela

Med start i dag, 1 december, tar Bonnier News Locals livesportorganisation över hanteringen av Barometerns livesportsändningar.
– Det här är ett nytt och konkret steg i samarbetet mellan koncernerna, säger Malin Elfving, chef tv-nav, sport- och nattdesk på Bonnier News Local.

Bonnier News Locals livesportavdelning tar över hanteringen av Gota Medias livesportsändningar.
Bonnier News Locals livesportavdelning tar över hanteringen av Gota Medias livesportsändningar. Foto: Viktor Sjödin

Sedan Bonnier News Local och Gota Media ingick ett partnerskap 2021 har samarbetet mellan koncernerna successivt utökats. Sedan tidigare arbetar Bonnier News Locals tv-nav med Gota-titlarnas allmänna livesändningar. Nu tas nästa steg i samarbetet när också hanteringen av livesporten hamnar hos Bonnier News Local. Successivt kommer alla Gota Medias livesportsändningar hanteras av Bonnier News Local.

– Vår livesportavdelning kommer, precis som för Local, att ha en övergripande koll på vilken av Gotas titlar som sänder vad, när och var. Våra samordnare skapar sändningsartiklar och koder för allt som ska ut på sajterna och ser tillsammans med Locals tv-nav till att allt fungerar som det ska, berättar Malin Elfving.

Vid sidan av dialog med samarbetspartners, produktionsbolag och frilansare bidrar liveredaktörerna också med journalistik kring sändningarna och har en kontinuerlig dialog med titlarna om vad som kan lyfta innehållet.

Bonnier News har de senaste åren, ofta i samarbete med bland andra Gota Media, gjort en större satsning på livesport och knutit till sig flera sändningsrättigheter. Som en del i det skapades avdelningen livesport local för ett år sedan. Under 2023 har Bonnier News Local hittills sänt ungefär 2 000 matcher och lopp och Gota Media närmare 1 000. Nästa år planeras för en ökning av antalet livesportsändningar.

– Med det här samarbetet kommer Bonnier News Locals livesportavdelning hantera sändningar för ett 60-tal lokaltidningar över hela landet. Det känns jätteroligt! Vi har väldigt goda erfarenheter av det allmänna tv-samarbetet och Gota-titlarna är duktiga på att göra rörligt material. Vi har också en bra struktur att jobba efter, så jag ser verkligen fram emot att ta samarbetet ytterligare ett steg framåt, säger Malin Elfving.

– Samarbetet med Bonnier News livesportorganisation kommer frigöra tid för våra redaktioner och ge oss möjlighet att fokusera mer på vår kärnverksamhet. Tack vare partnerskapet kan vi inrikta oss på att skapa ännu bättre lokal journalistik och förädla vårt arbete med livesportsändningar, säger Magnus Johansson, affärsområdesansvarig livesport på Gota Media.

Kontakter

Med över 2.000 journalister är Bonnier News Sveriges ledande nyhetsaktör och Nordens största mediekoncern. Bland våra cirka 200 varumärken finns en rad av Sveriges största och mest välkända tidningar. Vår journalistik når varje dag ut till en publik bestående av 6 miljoner läsare, användare, lyssnare och tittare. Vi är stolta förvaltare av familjen Bonniers tradition av oberoende publicistik sedan 200 år och har deras uppdrag att förädla och utveckla vår roll i det svenska samhället.

Följ Bonnier News

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bonnier News

Bonnier News köper HSS Media21.2.2024 08:15:05 CET | Pressmeddelande

Bonnier News köper den österbottniska mediekoncernen HSS Media med tidningarna Vasabladet, Österbottens Tidning och Syd-Österbotten. De österbottniska tidningarna kommer att ingå i Bonnier News affärsområde Dagens Nyheter. – HSS Medias tidningar har en nyckelroll för svenskspråkig kultur i Österbotten. Vi tror att Bonnier News och Dagens Nyheter kan skapa goda förutsättningar för en fortsatt utveckling av journalistiken samt en långsiktig utgivning av tidningarna, säger Peter Wolodarski, chefredaktör och affärsområdeschef för Dagens Nyheter.

Växande prenumerationsaffär men minskad vinst för Bonnier News Local 202316.2.2024 09:03:00 CET | Pressmeddelande

Bonnier News Local visar upp en kraftig tillväxt av prenumeranter under 2023 och passerade milstolpen 500 000 kunder. Samtidigt påverkas koncernen av lågkonjunktur, vikande annonsmarknad och extraordinära kostnader för att ställa om verksamheten. Affärsområdets resultat för 2023 är 91 miljoner kronor (Mkr) exklusive extraordinära poster. Efter strukturkostnader och resultatandelar är resultatet 29 Mkr.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye