Bookmark Förlag

Metafiktion i ny thrillerserie av spänningsduon Moström & Dahl

Dela

Prisbelönta deckarprofilerna Jonas Moström och Arne Dahl går ihop i gemensam thrillersatsning. I vår släpps den första delen i nya serien True Fiction på Bookmark Förlag. Skaparen är en mästerlig metafiktiv thriller där författaren Tom Borg misstänks för det mord han själv skriver om.

Jonas Moström och Arne Dahl. Foto: Kajsa Göransson
Jonas Moström och Arne Dahl. Foto: Kajsa Göransson

"Det gnistrar och glimmar om samarbetet mellan Moström och Dahl", säger Claes Ericson, förlagschef på Bookmark. "Skaparen är gastkramande och serien True Fiction något helt unikt, men vad annat kan man förvänta sig av två så erfarna och skickliga författare. Vi är väldigt glada att få välkomna dem till Bookmark."

Med flertalet framgångsrika och bästsäljande bokserier i bagaget skriver författarna Moström och Dahl sin första gemensamma thriller. Idén att skriva tillsammans kom till redan 2021 i kölvattnet av pandemin, och den första boken tar avstamp i författarnas egna erfarenheter av skrivandet.

"Att skriva tillsammans med en respekterad kollega och vän har varit en inspirerande, lustfylld och sinnesutvidgande resa", säger Jonas Moström och Arne Dahl. "Det som uppstår när två olika författartemperament kokar samman blir något helt eget – tillsammans har vi skapat en thriller som ingen av oss hade kunnat åstadkomma på egen hand. Ett plus ett blir definitivt mer än två. 
Hur många böcker vi kommer att skriva vet vi inte, men en uppföljare bubblar redan i grytan."

Skaparen är en thriller i bröderna Coens anda: en oemotståndlig bladvändare med nagelbitarspänning, svart humor och bisarra karaktärer där gränserna mellan verklighet och fiktion suddas ut.

Arne Dahl har bland annat vunnit Svenska Deckarakademins pris för årets bästa svenska kriminalroman och Deutscher Krimi Preis samt Ripper Award (European Crime Fiction Star Award) för sitt samlade verk. Han har skrivit uppåt trettio böcker i ett flertal olika serier, framför allt inom krim, och han är översatt till mer än trettio språk.

Jonas Moström är författare och läkare. Han har skrivit två kritikerhyllade och bästsäljande serier. Åtta böcker om Sundsvallspolisen Johan Axberg och tio om Uppsala-psykiatrikern Nathalie Svensson. Böckerna är översatta till tio länder. 2017 vann Jonas Stora Ljudbokspriset för romanen Midnattsflickor.

Den första delen i serien True Fiction, Skaparen, släpps den 23 april 2024.

Vid intervjuförfrågningar, kontakta gärna:
Lars Johansson, Talk to the Heart PR
lars@talktotheheart.se eller 073-820 99 44

För mer information om boken och författaren, kontakta:
Josefine Bergkvist, Bookmark Förlag
josefine.bergkvist@bookmarkforlag.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Jonas Moström och Arne Dahl. Foto: Kajsa Göransson
Jonas Moström och Arne Dahl. Foto: Kajsa Göransson
Ladda ned bild
Omslag Skaparen. Form: Marcell Bandicksson
Omslag Skaparen. Form: Marcell Bandicksson
Ladda ned bild
Foto: Kajsa Göransson
Foto: Kajsa Göransson
Ladda ned bild

Länkar

Om oss

Med hängivenhet till våra författare och engagemang för varje titel har Bookmark Förlag etablerat sig som ett av Sveriges ledande bokförlag. Vår ambition är att ge ut verkligt starka och unika titlar inom allt från skön- och facklitteratur till barnböcker.

Följ Bookmark Förlag

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bookmark Förlag

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye