Luleå Gymnasieskola vinner EU-tävling - elever besöker Europaparlamentet

Dela

Luleå Gymnasieskola har vunnit en plats i höstterminens Euroscola och representerar Sverige i Europarlamentet i Strasbourg den 5 december. Temat för besöket är mänskliga rättigheter och EU:s åtgärder för att främja frihet, säkerhet och rättvisa.

Elever axlar rollen som Europaparlamentariker
Elever axlar rollen som Europaparlamentariker Foto: European Union 2023

Eleverna från Luleå Gymnasieskola får, tillsammans med utvalda skolklasser från EU:s övriga 27 medlemsländer, prova på att vara Europaparlamentariker för en dag. På plats i Europaparlamentet i Strasbourg får de bland annat diskutera ämnet mänskliga rättigheter och delta i en workshop med fokus på Europaparlamentsvalet 2024.

Om Euroscola:

Sedan 1990 har Euroscolaprogrammet sammanfört elever mellan 16 och 18 år från EU:s medlemsländer, EU:s kandidatländer och tidigare medlemsstater. Under en dag får eleverna debattera, förhandla, rösta och slutligen besluta om verkliga europeiska frågor. Luleå Gymnasieskola är en av fyra svenska skolor som får chansen att delta i Euroscola i Strasbourg under höstterminen 2023.

Du kan läsa mer om Euroscola på Europaparlamentets Youth Hub.

Kontakter

Följ Europaparlamentet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Europaparlamentet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye