IKEA

IKEA underlättar hemmaträning med den nya kollektionen DAJLIEN

Dela

IKEA lanserar DAJLIEN, en kollektion för träning hemma med 19 olika produkter som stödjer rörelse i vardagen och gör det möjligt för människor att skapa hälsosamma vanor i hemmet. DAJLIEN är en tillfällig kollektion i begränsad upplaga som lanseras i januari 2024.


Det finns både utmaningar och frustrationer med att träna hemma. Det var utgångspunkten när IKEA ville utforska hur det går att möjliggöra bättre och mer tillgängliga träningspass i hemmet. Resultatet är kollektionen DAJLIEN, som tagits fram med övertygelsen att det går att förenkla för människor att träna var de vill och se till att fysisk aktivitet är inom räckhåll för alla – varje dag. Detta återspeglas också i kollektionens namn: DAJLIEN betyder "dagligen" på småländska. 

Kollektionen bygger på lärdomar från hembesök i New York, Chicago, London och Shanghai där IKEA har tagit del av människors erfarenheter av träning i hemmet. Resultaten belyser de vanligaste utmaningarna för att träna: motivation, begränsat utrymme, begränsat med tid och det obehag som många känner för att träna på ett gym.
Samtidigt upplevs träningsprodukter som skrymmande och kan krocka med heminredningen. Produkterna i DAJLIEN-kollektionen är anpassningsbara och kan möjliggöra för människor att övervinna sina utmaningar för att träna och på så sätt hålla sig aktiva.

null


DAJLIEN har inspirerats av behovet av multifunktionella lösningar som passar in i hemmet och är delvis träningsutrustning, delvis förvaring. Många av produkterna i kollektionen är inte bara träningsredskap utan också snygga och praktiska designföremål.

- Alla känner sig inte trygga eller bekväma med att gå till ett gym och hemma har vi ofta ont om plats och tid. DAJLIEN föddes ur en önskan att hitta smarta lösningar som tar itu med dessa begränsningar och hjälper människor att skapa en bekväm och motiverande plats för träning", säger Sarah Fager, designer på IKEA of Sweden. Vi ville skapa smarta, vackra produkter för att inspirera och omdefiniera träning som en rolig, enkel och naturlig vardagsaktivitet."

Produkterna i DAJLIEN är designade med subtila färger och detaljer, för att förstärka kollektionens fokus på produkter som smälter in i hemmet och naturligt blir en del av vardagsmiljön. 
Kollektionen innehåller en mängd olika produkter som gör det lättare att träna i hemmet, bland annat träningsmattor, en step-up-bräda och en uppsättning ringformade hantlar – alla utformade för att vara lätta att använda, förvara och ta med på resan.

null


Den lika robusta som mångsidiga DAJLIEN bänk med förvaring är inspirerad av gammaldags gymutrustning och står i kollektionens centrum för multifunktionell design. Bänken har en halkfri matta och inbjuder till olika kroppsviktsövningar, samtidigt som den fungerar som förvaring för dina redskap eller som ett praktiskt sofbord i hemmet. 

DAJLIEN har även produkter för återhämtning och stresshantering, bland annat en luftrenare, yogaband, knäskydd, en massageboll och en bärbar Bluetooth-högtalare, allt i mjuka och lugnande nyanser. Kollektionen innehåller också tofor och två olika ponchos, som kan användas vid avkoppling efter träningen.

null


- DAJLIEN handlar om att stödja rörelse och hjälpa människor att leva ett mer aktivt liv hemma. Vi har designat en kollektion som hjälper till att överbrygga klyftan mellan hemmet och det aktiva livet. Kollektionen visar att träning kan ta sig uttryck i många former och att ett enkelt träningspass kan göras på en begränsad yta i hemmet", säger Akanksha Deo, designer på IKEA of Sweden. 

DAJLIEN finns tillgänglig under en begränsad tid med säljstart 5/1 2024 online och i alla varuhus i Sverige med undantag av Haparanda och Gävle. 

Ladda ner högupplösta bilder: Bildlänk

Läs mer om produkter och designers här! (Pdf) : Pressmaterial

Kalendarium:

 Säljstart:  Nyhet:                                  Pressinformation: Pressbilder:
29 sept 2023

Nytillverkad No2 kollektion

Pressmeddelande Bildbank
1 sept 2023 VINTERFINT Pressmeddelande Bildbank
1 oktober 2023 AFTONSPARV kollektion Pressmeddelande Bildbank
Januari 2024 Badrumsnyheter Pressmeddelande Bildbank
Januari 2024 IKEA Home Smart- sensorer Pressmeddelande Bildbank
Januari 2024 Januarinyheter Pressmeddelande Bildbank

Kontakter

Bilder

Dokument

Om oss

Vår vision på IKEA är att skapa en bättre vardag för de många människorna, vilka innefattar våra medarbetare, våra kunder och alla människor vår verksamhet berör. IKEA produkter består av rätt kombination av form, funktion, kvalitet, hållbarhet och ett lågt pris – vi kallar det demokratisk design. IKEA grundades i Älmhult 1943. Idag finns 21 IKEA varuhus, samt ett tiotal planeringsstudios i Sverige. IKEA Sverige hade totalt 164 miljoner besök under verksamhetsåret 2023. I Sverige finns cirka 12 500 medarbetare inom Ingka koncernen, varav cirka 10 000 inom varuhusorganisationen.

Följ IKEA

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från IKEA

IKEA lanserar UTSÅDD – nyheter för hemmets husdjur21.3.2024 12:07:56 CET | Pressmeddelande

Nu lanserar IKEA de lekfulla husdjursprodukterna UTSÅDD, som har utvecklats i samarbete med veterinärer, experter på husdjursprodukter och en krävande panel av katter och hundar. Med UTSÅDD vill IKEA förenkla och förgylla livet hemma med husdjur, genom att erbjuda produkter som är lätta att rengöra, tål att användas dagligen och som sömlöst smälter in i hemmet. UTSÅDD säljs på IKEA.se från 21 mars och IKEA Malmö varuhus från 1 april.

IKEA hyllar 60- och 70-talens kreativitet och flower power genom den fjärde lanseringen av kollektionen Nytillverkad12.3.2024 11:00:15 CET | Pressmeddelande

IKEA fortsätter att ta fram älskad design från sitt arkiv, och förbättrar dem för dagens och morgondagens behov. Den fjärde utgåvan av kollektionen Nytillverkad är ännu en blinkning till det förflutna och hyllar 60- och 70-talens anda av flower power, djärvhet och kreativitet. Denna lansering av Nytillverkad kommer att finnas tillgänglig på IKEA i slutet av mars 2024.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye