Lidl Sverige

Lidl Sverige återkallar Kinder Adventskalenderhus: otydligt deklarerad allergen – innehåller hasselnöt

Dela

Lidl Sverige återkallar Ferrero Kinder Adventskalenderhus. Produkter i kalendern innehåller hasselnöt. Livsmedelskedjan bedömer att ingrediensförteckningen inte är tillräckligt synlig, för att få rätt information behöver etiketten öppnas upp.

Lidl Sverige återkallar Kinder Adventskalenderhus: otydligt deklarerad allergen – produkten innehåller hasselnöt.
Lidl Sverige återkallar Kinder Adventskalenderhus: otydligt deklarerad allergen – produkten innehåller hasselnöt.

Samtliga berörda produkter är bortplockade ur butik och livsmedelskedjan uppmanar alla kunder som är allergiska mot hasselnöt att lämna tillbaka produkten till butik. Det är inget fel på produkten och alla som inte är allergiska kan fortsätta äta produkten. Adventskalendrarna har bara sålts i Lidl Sveriges butiker.

Återkallandet berör produkten:
Artikel: Kinder Adventskalenderhus
Förpackningsstorlek: 234 g
Märke: Ferrero, Kinder
Bäst-före-datum: Samtliga som sålts i Lidl Sveriges butiker

Lidl Sverige beklagar och ser allvarligt på det inträffade. Vi utreder ärendet och ser över att liknande inte ska kunna ske igen. Konsumenter som köpt varan är välkomna att returnera den till inköpsplatsen, eller till närmaste Lidl-butik. Kunderna får pengarna tillbaka, även utan uppvisande av kassakvitto.

Kontakter

Vid övriga frågor (kundtjänst)

http://www.lidl.se

Tel:020-190 80 70

Om oss

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 204 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Boden i norr. Sammanlagt arbetar drygt 5000 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Barkarbystaden i Järfälla kommun och vi har tre centrallager belägna i Halmstad, Rosersberg och Örebro. Lidl har fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

Lidls falukorv väcker barndomsminnen – Bäst i test!6.2.2024 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Lidl Sveriges falukorv från det egna varumärket Matriket får i en ny testbedömning högst betyg och tilldelas utmärkelsen bäst i test. Testet, utfört av en panel om tio deltagare, gjordes på ett urval av korvar från olika livsmedelskedjor. Lidl Sveriges falukorv från det egna märket Matriket gick hem hos hela panelen med fina omdömen som ”Smakade som jag minns att falukorv smakade när jag var barn”.

Lidl Sverige skänker 424 839 kr till Sveriges Stadsmissioner1.2.2024 10:00:00 CET | Pressmeddelande

Som en del av julkampanjen under november och december hade Lidl Sverige en tillfällig artikel i sitt sortiment, närmare bestämt en gosig tvättbjörn, till försäljning i samtliga av livsmedelskedjans 205 butiker. Lidl Sverige beslutade att skänka alla försäljningsintäkter från tvättbjörnen vidare och nu står det klart att hela 424 839 kr går till Sveriges Stadsmissioners verksamhet runtom i landet. Gåvan kommer att vara öronmärkt för att stödja barnfamiljer i utsatthet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye