Örnsköldsviks Kommun

Örnsköldsvik klättrar stort i hemtjänstindex

Dela

Örnsköldsvik visar en rejäl förbättring när SPF Seniorerna redovisar årets hemtjänstindex. Efter målmedvetet arbete klättrar kommunen 131 platser upp på listan.

SPF seniorerna har nyligen presenterat resultatet för 2023 års hemtjänstindex. Hemtjänstindex är ett samlat mått på hemtjänstens kvalitet i Sveriges 290 kommuner. Mätningar görs inom fyra delområden: information, biståndshandläggning, utförande, stöd och utveckling. Det sammanvägda resultatet från dessa områden bildar kommunens hemtjänstindex. 

Örnsköldsvik klättrar stort i årets hemtjänstindex. Kommunen hämtar hem 131 placeringar jämfört med förra året och kliver nu in på plats 98. Kommunen får ett medelvärde på 70,4 poäng, vilket är klart över det nationella genomsnittsvärdet 66,4.

I årets mätning visar kommunen förbättringar inom alla delområden. Största förbättringarna märks inom information som nu ligger på plats 53, vilket är en upphämtning från plats 229,  och biståndshandläggning som nu intar plats 79, jämfört med plats 207 förra året.

– Det här är ett mycket glädjande resultat och ett kvitto på att det målmedvetna arbete som vi genomfört sedan förra mätningen givit resultat. Vi har verkligen tagit till oss av de förbättringsområden som kom fram vid förra mätningen med ambition att leverera det som seniorerna efterfrågar. Ett värdefullt arbete som vi genomfört i samverkan med kommunens seniorråd. Årets resultat ger oss god energi att jobba vidare med ytterligare förbättringar, säger välfärdsförvaltningens chef Kaisa Björnström.

En av de förbättringar som många seniorer efterlyste 2022 var möjligheten att beräkna avgift för hemtjänst. Nu finns en e-tjänst för preliminär beräkning tillgänglig på kommunens webbplats, även kontaktvägar har förtydligats, liksom information kopplad till biståndsprocessen.

Nyckelord

Kontakter

Linda Sedin, avdelningschef ordinärt boende, välfärdsförvaltningen, 0660-884 75

Länkar

Örnsköldsviks kommun är kommunens största arbetsplats. Drygt 5 000 personer i kommunal förvaltning och kommunala bolag ser till att kommunens 56 000 invånare får god samhällsservice. Kommunen är företagstät med många internationella företag, lång företagande- och industritradition och stort utvecklingsfokus där samverkan är en viktig nyckel. Närheten till Umeå gör att Örnsköldsvik är en del av en större arbetsmarknadsregion med totalt 200 000 invånare och 13 000 företag. Örnsköldsvik är en del av natursköna Höga kusten där skärgård och klippor möter skog och vildmark.

Följ Örnsköldsviks Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Örnsköldsviks Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye