Paritee

Paritee köper London-baserade byrån Brands2Life

Dela

STOCKHOLM, 6 december 2023 – Paritee, som förra året förvärvade den skandinaviska kommunikationsbyrån Geelmuyden Kiese, har förvärvat Brands2Life – en av Storbritanniens mest framstående och mest prisbelönta independent-byråer, med en byråintäkt på ca £24m (FY2023) och runt 200 anställda i London och i USA.

Från vänster: Jonas Palmqvist, Sarah Scales, Giles Fraser, Lars Erik Grønntun
Från vänster: Jonas Palmqvist, Sarah Scales, Giles Fraser, Lars Erik Grønntun

Brands2Life är en PR- och kommunikationsbyrå med sin spets i det digitala, och med särskild tyngd inom tech- och healthcare-sektorerna. Det är ett välkommet tillskott till Paritees framväxande byråplattform i EMEA, Storbritannien är den mest utvecklade marknaden i Europa inom kommunikation och det har länge funnits starka affärsmässiga band mellan London och Norden. Förvärvet, som backas av PE-bolaget Explore Equity, ger unika möjligheter att både vinna internationella kunder och attrahera de bästa internationella talangerna.

- Paritees mission är att skapa en ny typ av byrånätverk inom EMEA-regionen och etablera en ny sorts modell för samarbete och gemensamt värdeskapande. Vi investerar i- och samlar så kallade "National Champion"-byråer från olika nyckelmarknader samtidigt som vi värnar deras entreprenörskap. Plattformsmodellen kommer att göra det möjligt för byråerna att samarbeta och dra ömsesidig nytta av varandra, samtidigt som de kan erbjuda sina kunder högförädlade tjänster och djup branschexpertis, förklarar Lars Erik Grønntun, grundare och styrelseordförande i Paritee.

Som en av de främsta byråerna i sitt slag i Storbritannien, med en konsekvent uthållig och imponerande tillväxt, tvåsiffriga vinstmarginaler och långvariga kundrelationer, kommer Brands2Life fortsätta som ett fristående varumärke under grundarna Giles Fraser och Sarah Scales ledning, tillsammans med deras team. Som en del av denna affär finns det även planer på att på sikt utöka Brands2Lifes fotavtryck i USA, där man redan är etablerade.

- Brands2Life är helt enkelt en fantastisk byrå, med fantastiska medarbetare och ett fantastiskt varumärke. I kraft av sin storlek, unika position och sin spets blir Brands2Life en viktig strategisk hörnsten för Paritee. Entreprenörskap och en passion för kommunikation präglar både Paritees och Brands2Lifes DNA och den känslan av samhörighet är en stark grund för vår fortsatta tillväxtresa, avslutar Jonas Palmqvist, vd för Paritee och ny styrelseordförande i Brands2Life.

Byrån driver också Brands2Life Global Network för att kunna bistå sina kunder även internationellt. Detta nätverk kommer att leva vidare efter förvärvet.

- Paritee är inte ett nätverk i traditionell mening. Fördelen med Paritee är i stället att de erbjuder det bästa av två världar - möjligheten för oss att behålla vår flexibilitet och entreprenörsanda samtidigt som vi bidrar till en växande plattform av likasinnade byråer. Det är imponerande att se vad Paritee redan har lyckats åstadkomma med Geelmuyden Kiese vad gäller tillväxt och acceleration sedan de förvärvade byrån för bara ett par år sedan. Det är verkligen inspirerande, förklarar Giles Fraser.

- Genom Paritees långa erfarenhet, breda nätverk, ledarskap och resurser kommer vi och de andra byråerna i plattformen att nå ännu snabbare tillväxt och få ett ännu vassare kunderbjudande. Och, kanske viktigast av allt, vi gillar verkligen Paritee-teamet och vi vet att vi kommer kunna åstadkomma stora saker tillsammans, säger Sarah Scales.

Kontakter

OM PARITEE

Holdingbolaget Paritee grundades 2021 av styrelseordförande Lars Erik Grønntun, tidigare Global President H+K Strategies. Bolaget leds av en handfull erkända byråveteraner, alla med en lång bakgrund inom den nordiska och globala kommunikationsbranschen. VD är Jonas Palmqvist, f.d. COO Weber Shandwick EMEA.

Paritees mission är att skapa en ny typ av EMEA-nätverk och samverkansmodell för enastående byråer – en plattform som investerar i och för samman byråer i världsklass från olika nyckelmarknader. Vi värnar deras entreprenörsanda och gör det möjligt för dem att samarbeta för ömsesidig nytta och att förse sin kunderna med högförädlade tjänster och djup sektorexpertis.

Paritee verkar i skärningspunkten mellan marknadsföring, kommunikation och corporate advisory, och riktar särskilt in sig på byråer med uppdragsgivare i sektorer som genomgår stor omställning och förändringstryck, som energi, tech, hälsa, mobilitet och finansiella tjänster.

Företaget stängde sitt första förvärv 1 januari, 2022, då man köpte Geelmuyden Kiese, idag en av Skandinaviens största kommunikationsbyråer med kontor i Oslo, Köpenhamn och Stockholm.

Läs mer på: www.paritee.com

OM BRANDS2LIFE

Brands2Life är byrån för varumärken som förändrar vår värld. Våra kunder sträcker sig från branschledande och transformativa företag till de renodlade tech-aktörer som driver på dessa omvandlingar.

Vår strategi BETTER STORIES | BIGGER IMPACT gör det möjligt för oss att leverera exceptionell kreativitet och enastående resultat, oavsett om det handlar om ett PR-program eller en kampanj som omfattar flera discipliner och flera kanaler. Från våra kontor i London och San Francisco, driver vi många av dessa kampanjer över hela världen.

Våra viktigaste kompetensområden är: varumärkesstrategi, kreativt innehåll och design, förtjänad marknadsföring, sociala medier och influencers, public affairs och hållbarhet. Bland våra kunder idag finns exempelvis: Adyen, Arup, Barclays, Cognizant, Hologic, LinkedIn, Qlik, Tetra Pak, VMware, Vitality, Vodafone och Xero.

Läs mer på: www.brands2life.com

OM EXPLORE EQUITY

Explore Equity är en aktivt förvaltad tillväxtfond som investerar i nordiska företag med solida och tydliga tillväxtutsikter. Explore strävar efter att driva värdeskapande tillsammans med befintlig ledning och partners genom att utnyttja mer än 100 år av erfarenhet från professionella och finansiella tjänster samt industri- och konsumentproduktföretag.

I Explores investeringsstrategi ingår ett djupt och kontinuerligt fokus på värdeskapande genom operativa och strategiska åtgärder. Detta görs genom styrelsearbete och genom ett aktivt engagemang i företagets utveckling som partner och rådgivare. Vår konkurrensfördel bygger på specialiserade branschinsikter, djupgående erfarenhet av att samordna intressenter och förändringshantering samt ett omfattande nätverk i Norden och globalt.

Explore Equity grundades 2016 av Simen Vier Simensen, som har en lång bakgrund som Senior Partner på McKinsey, och Henrik Lisæth, som har mer än 20 års erfarenhet från den nordiska private equity-sektorn. Explore Equity har kontor i Oslo och Stockholm.

Läs mer på: www.exploreequity.com

Följ Paritee

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Paritee

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye