Örnsköldsviks Kommun

Lyhört, medmänskligt engagemang premieras med SOL-stipendiet

Dela

Örnsköldsviks kommuns SOL-stipendium 2023 tilldelas Anna-Lena Wahlberg och Ingemar Johansson . Med alla människors värde som ledstjärna finns de ständigt tillhands, beredda att lyssna, trösta och stödja.

Porträttbild av Anna-Lena Wahlberg och Ingemar Johansson frsmför fönster i Hägglunds arena.
Anna-Lena Wahlberg och Ingemar Johansson har tilldelats Örnsköldsviks kommuns SOL-stipendium 2023.

Anna-Lena Wahlberg och Ingemar Johansson har tilldelats Örnsköldsviks kommuns SOL-stipendium 2023. Båda är verksamma som diakoner i Örnsköldsviks församling. Utöver detta har stipendiaterna ett stort personligt engagemang som sträcker över dygnets alla timmar och omfamnar alla.

Årets SOL-stipendiater tilldelas utmärkelsen med följande motivering: Med värme och engagemang möter de sina medmänniskor, inte bara med samtal utan även med praktisk handling. De gör ett fantastiskt socialt arbete gentemot alla åldersgrupper i vårt samhälle och i deras arbete lyser ljuset för människovärdet. Om det finns änglar som vandrar omkring på jorden så heter de Anna-Lena och Ingemar.”

Ingemar Johansson och Anna-Lena Wahlberg tilldelas SOL-stipendiet som ett tack för värdefulla insatser och en uppmuntran i det fortsatta arbetet.

SOL-stipendiet syftar till uppmärksamma alla de medmänskliga insatser som ofta görs helt i det tysta. Insatser som är ett värdefullt komplement till samhällets organiserade tjänster. Stipendiaten utses av välfärdsnämnden utifrån kandidater som allmänheten nominerat.

SOL-stipendiet 2023 delades ut i samband med kommunfullmäktiges sammanträde 11 december. Stipendiet består av en prissumma på 15 000 kronor som stipendiaterna får dela på samt blommor och diplom.

Nyckelord

Kontakter

Annica Jonsson, ordförande välfärdsnämnden, 0660-882 20.

Örnsköldsviks kommun är kommunens största arbetsplats. Drygt 5 000 personer i kommunal förvaltning och kommunala bolag ser till att kommunens 56 000 invånare får god samhällsservice. Kommunen är företagstät med många internationella företag, lång företagande- och industritradition och stort utvecklingsfokus där samverkan är en viktig nyckel. Närheten till Umeå gör att Örnsköldsvik är en del av en större arbetsmarknadsregion med totalt 200 000 invånare och 13 000 företag. Örnsköldsvik är en del av natursköna Höga kusten där skärgård och klippor möter skog och vildmark.

Följ Örnsköldsviks Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Örnsköldsviks Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye