Region Örebro län

Beslut om justerade linjer och andra besparingsåtgärder inom kollektivtrafiken

Dela

I dag fattade kollektivtrafiknämnden de beslut om justerade linjer och andra kostnadsreducerande åtgärder inom kollektivtrafiken som Region Örebro län informerat om tidigare.

Region Örebro län befinner sig, precis som de flesta andra regioner, i en besvärlig ekonomisk situation. Hög inflation och höga kostnader har resulterat i stora underskott för verksamheten. Inom kollektivtrafiken är det bland annat stegrande drivmedelspriser och ökade kostnader för tågtrafiken som gjort att kostnaderna för kollektivtrafiken har stigit.

Detta hade ledamöterna i kollektivtrafiknämnden att förhålla sig till när de fattade beslut om nästa års verksamhetsplan med budget vid dagens sammanträde. I samband med beslutet om verksamhetsplanen fattade nämnden även beslut om en höjning av egenavgifter för sjukresor och färdtjänst samt om ekonomisk handlingsplan för kollektivtrafiknämnden. Nämnden antog även nya trafikpliktsbeslut för västra, södra och norra länsdelen.

På Region Örebro läns webbplats kan du ta del av utförliga möteshandlingar som ger närmare information om respektive ärende

Kontakt

Nina Höijer, ordförande i kollektivtrafiknämnden, telefon: 072-085 34 10

Magnus Lagergren, vice ordförande i kollektivtrafiknämnden, telefon: 070-296 61 71

Anders Lycketeg, ledamot i kollektivtrafiknämnden, telefon: 070-670 35 96

Nyckelord

Kontakter

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye