Fredrika Bremer-förbundet

Ny handbok: Jämställt och jämlikt föreningsliv

Dela

Fredrika Bremer-förbundets erfarenheter från projektet Livslång ekonomi på lätt svenska samlas i en handbok om civilsamhällets roll och möjligheter att bidra till ökad integration.

Civilsamhällets styrka har alltid varit att lyfta och engagera olika grupper för att skapa engagemang och delaktighet. Det har bidragit till en rik palett av många perspektiv och erfarenheter som fått gehör i politiska beslut.

Historiskt har mångfalden i civilsamhället varit hög, men trots allt har det funnits en del trösklar, särskilt för utrikes födda kvinnor och män.  

För att minska klyftorna i samhället och för att inte missa viktig erfarenhet och kunskap har Fredrika Bremer-förbundet samlat lärdomar i en handbok som kan underlätta för föreningar att engagera utrikes födda kvinnor och män.

“Jag är imponerad och stolt över alla som medverkade i projektets målgruppsmöten. Viljan att mötas och nyfikenheten på varandras erfarenheter har varit den stora framgångsfaktorn i projektet.” säger Camilla Wagner, ordförande i Fredrika Bremer-förbundet.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om oss

Fredrika Bremer-förbundet har funnits sedan 1884. Vi är en ideell organisation med uppgift att förverkliga jämställdhet mellan kvinnor och män med samma möjligheter, rättigheter och  skyldigheter i hem, yrkesliv och samhälle.

Följ Fredrika Bremer-förbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Fredrika Bremer-förbundet

Nästa generations relationer kommer till Bålsta - ett unikt projekt om ekonomisk jämställdhet för unga!24.5.2024 08:05:00 CEST | Pressinbjudan

Inkomstgapet mellan kvinnor och män ligger på 20%. Samtidigt har jämställdhet i snabb takt blivit mindre viktigt för unga tjejer (Generationsrapporten 2024). De senaste månaderna har flera kampanjer om ungas ekonomi rullats ut av olika aktörer - men perspektivet av att leva i en ekonomiskt jämställd relation saknas. Därför kommer nu Fredrika Bremer-förbundet ut med en unik föreläsning för unga “Nästa generations relationer”. Under vecka 22 kommer samhällsprogrammet på Fridegårdsgymnasiet i Bålsta att utbildas om ekonomiskt jämställda relationer.

Nästa generations relationer kommer till Linköping - ett unikt projekt om ekonomisk jämställdhet för unga!24.5.2024 08:05:00 CEST | Pressinbjudan

Inkomstgapet mellan kvinnor och män ligger på 20%. Samtidigt har jämställdhet i snabb takt blivit mindre viktigt för unga tjejer (Generationsrapporten 2024). De senaste månaderna har flera kampanjer om ungas ekonomi rullats ut av olika aktörer - men perspektivet av att leva i en ekonomiskt jämställd relation saknas. Därför kommer nu Fredrika Bremer-förbundet ut med en unik föreläsning för unga “Nästa generations relationer”. Under vecka 22 utbildas över hundra gymnasieelever i Linköping om ekonomiskt jämställda relationer.

Nästa generations relationer kommer till Östersund - ett unikt projekt om ekonomisk jämställdhet för unga!13.5.2024 13:05:00 CEST | Pressinbjudan

Inkomstgapet mellan kvinnor och män ligger på 20%. Samtidigt har jämställdhet i snabb takt blivit mindre viktigt för unga tjejer (Generationsrapporten 2024). De senaste månaderna har flera kampanjer om ungas ekonomi rullats ut av olika aktörer - men perspektivet av att leva i en ekonomiskt jämställd relation saknas. Därför kommer nu Fredrika Bremer-förbundet ut med en unik föreläsning för unga “Nästa generations relationer”. Under maj månad utbildas över 300 gymnasieelever i Östersund om ekonomiskt jämställda relationer.

Ekonomisk istid för ensamstående kvinnor19.12.2023 08:15:00 CET | Pressmeddelande

Sex av tio ensamstående kvinnor har behövt använda sparade medel avsedda för framtiden, sålt något på Blocket eller Tradera eller lånat pengar för att klara grundläggande utgifter de senaste sex månaderna. Två av tio ensamstående föräldrar känner oro för att kunna köpa julklappar till sina barn. Varannan av de ensamstående känner stor oro för att de inte skulle klara sig ekonomiskt vid längre sjukdom eller att de inte skulle klara sig ekonomiskt vid längre arbetslöshet. Här sticker de ensamstående kvinnorna ut. Detta visar en ny undersökning från Verian (tidigare Kantar Public).

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye