Naturvetarna

Per Sjödin ny förhandlingschef på Naturvetarna

Dela

Fackförbundet Naturvetarna rekryterar Per Sjödin som ny förhandlingschef. Han kommer närmast från en roll som förhandlings- och lönechef i Sundbybergs kommun, och har en gedigen erfarenhet från både arbetsgivar- och arbetstagarsidan.

Per Sjödin är Naturvetarnas nya förhandlingschef.
Per Sjödin är Naturvetarnas nya förhandlingschef. Fotograf: Palle Liljebäck

Med en bred bakgrund både som ombudsman på flera fackförbund, samt som förhandlingschef inom näringslivet och i två kommuner, går Per Sjödin nu in i rollen som förhandlingschef på Naturvetarna. Förbundet organiserar ca 35 000 medlemmar med en akademisk examen i naturvetenskapliga ämnen och som arbetar inom såväl privat sektor som kommuner, regioner och staten.

- Min bakgrund från både arbetstagar- och arbetsgivarsidan, och med erfarenhet av att jobba inom alla sektorer ger en bra grund att stå på då Naturvetarnas medlemsgrupper finns inom alla delar av samhället, säger han. 

På Naturvetarna kommer han leda en avdelning med 21 medarbetare som är experter inom facklig rådgivning och arbetsrätt och som verkar för att lyfta lön- och villkorsfrågor för naturvetare på arbetsmarknaden.

- Pers gedigna kompetens är en värdefull tillgång för att möta behoven hos våra medlemmar, både i dag och i framtiden. Jag ser fram emot att vi gemensamt ska flytta fram Naturvetarnas positioner för hållbara och goda villkor för naturvetare, säger Frida Lawenius, förbundsdirektör för Naturvetarna.

Kontakter

Bilder

Per Sjödin är Naturvetarnas nya förhandlingschef.
Per Sjödin är Naturvetarnas nya förhandlingschef.
Ladda ned bild

Om oss

Naturvetarna är fackförbundet för akademiker inom naturvetenskap. Vi coachar, företräder och stöttar naturvetare på hela arbetsmarknaden, från studietiden och genom hela arbetslivet.

Vi har 34 700 medlemmar inom life science, jord, skog och miljö, de fysiska vetenskaperna, matematik och data. Som expert på naturvetares kompetens och arbetsmarknad erbjuder vi specialiserad service och rådgivning kring karriär, lön och arbetsvillkor. Tillsammans med andra fackliga organisationer förhandlar vi kollektivavtal som reglerar villkoren på svensk arbetsmarknad.

Naturvetarna är ett partipolitiskt obundet fackförbund inom Saco, Sveriges akademikers centralorganisation, vars förbund organiserar medlemmar efter utbildningsområde.

Följ Naturvetarna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Naturvetarna

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye