Nobina Care

Göteborgs Buss fortsätter att leverera skolskjuts i Göteborgs Stad

Dela

Göteborgs Buss som är en del av Nobina Care har fått fortsatt förtroende av Göteborgs Stad att leverera skolskjuts i minst ytterligare två år.

Göteborgs Buss får fortsatt förtroende att leverera skolskjuts i Göteborgs Stad
Göteborgs Buss får fortsatt förtroende att leverera skolskjuts i Göteborgs Stad

Göteborgs Buss har utfört skolskjuts i Göteborgs Stad i över 20 år och har en lång erfarenhet av uppdraget.  

- Vi ges nu fortsatt möjlighet att kunna erbjuda trygga och säkra resor till våra skolresenärer, det förtroendet är vi både glada och ödmjuka inför. Vi ser nu fram emot att fortsätta detta viktiga uppdrag och vårt samarbete med Göteborgs stad, säger Peter Olsson, vd på Göteborgs Buss. 

Det nya avtalet som startar i augusti 2024 sträcker sig över en period på två år med möjliga optioner för ytterligare 1+1 år och inkluderar linjelagda skolskjutsar under både morgon- och eftermiddagstiderna. Totalt kommer sex bussar med krav om minst 90 procent förnybara bränslen nyttjas i uppdraget. 

- Vi ser positivt på de ökade kraven för hållbara drivmedel som kommer att föra både oss och branschens utveckling av hållbarhet framåt, avslutar Peter Olsson, vd för Göteborgs Buss.  

Eventuella överklaganden av tilldelningsbeslutet kan göras fram till den 17 december 2023. 

Nyckelord

Kontakter

Lisa YdlingerPress- och kommunikationsansvarig

Tel:08-52250045

Om oss

Nobina Care är en del av Nobina-koncernen. Med 13 000 medarbetare i fyra länder är vi Nordens största företag inom kollektivtrafiken. 
Nobina Care är marknadsledande inom särskilda persontransporter. Genom att uteslutande arbeta med upphandlad trafik vill vi finnas till för människor som av olika anledningar inte har möjlighet att resa på annat sätt. Vi brinner för ett samhälle där alla kan röra sig fritt, oavsett förutsättningar eller behov. Tillsammans med våra resenärer och uppdragsgivare är vi stora nog att göra skillnad, på riktigt.
Vi är verksamma i både Sverige och Danmark under varumärkena Samtrans Omsorgsresor, Telepass, Göteborgs Buss och Örslev.

Följ Nobina Care

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Nobina Care

Nobina Care hyllar omsorgsförarna på Bussförarens Dag18.3.2024 09:16:28 CET | Pressmeddelande

Varje dag bidrar omsorgsförare runt om i landet till ett inkluderande samhälle genom att göra det möjligt för människor att resa till skolan, arbetet, fritidsaktiviteter, dagliga verksamheter och sjukvård. Idag, den 18 mars är det Bussförarens Dag. Som en del av Nobina vill vi på Nobina Care uppmärksamma våra 1500 omsorgsförare, som varje år utför cirka 3,5 miljoner personresor och som spelar en viktig roll för resenärernas rätt att delta i samhället på lika villkor.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye