Lernia

Lernia lanserar Workforce Mobility

Dela

Efter förvärvet av Terminal 5 stärker Lernia sitt erbjudande genom att lansera tjänsteområdet Workforce Mobility.

För att svenska företag ska kunna vara konkurrenskraftiga är medarbetare med rätt kompetens en helt avgörande fråga. Samtidigt larmar sju av tio svenska företag som försökt rekrytera om svårigheter med att lyckas enligt Svenskt Näringslivs rekryteringsenkät 21/22. Lernia arbetar hela tiden för att stärka företags konkurrenskraft genom sina tjänster för kompetensförsörjning. För att bidra till att hitta rätt kompetens utvecklar Lernia nu sitt erbjudande med relocation- och arbetstillståndstjänster och samlar dessa tillsammans med internationell rekrytering under tjänsteområdet Lernia Workforce Mobility.

– Tjänster inom relocation och arbetstillstånd kompletterar vårt existerande erbjudande på ett bra sätt, säger Christian Hulthén, divisionschef för Lernia Bemanning & Rekrytering. Många av våra befintliga kunder rekryterar arbetskraft internationellt, och med våra nya tjänster inom Workforce Mobility kan vi också stötta fler kundgrupper på marknaden med rätt kompetens.

Lernia Workforce Mobility samlar tjänster inom internationell rekrytering, relocation, arbetstillstånd och rådgivning i relaterade frågor, och erbjuds till små och stora kunder i hela Sverige. Tjänsterna blir en kompletterande del av till Lernias växande internationella rekrytering och som ett separat erbjudande till företag och organisationer som själva rekryterar internationellt eller behöver stöd i flytt av personer nationellt. Ofta väcks då frågor som företagen inte har intern kompetens eller resurser för att hantera, exempelvis kring arbetstillstånd och flyttrelaterade aktiviteter.

– Våra medarbetare inom Workforce Mobility har lång erfarenhet av att stötta företag i dessa frågor, som ofta upplevs som svåra och där det krävs expertkunskap. Med oss på Lernia får de en pålitlig leverantör som ger rätt stöd så att de kan fokusera på sin verksamhet, säger Peder Hansson, grundare av Terminal 5 och numera ansvarig för Workforce Mobility på Lernia.

Här hittar du Lernias tjänster inom Workforce mobility.

Nyckelord

Kontakter

Om Lernia

Lernia utvecklar framtidens arbetskraft. Det gör vi genom att utbilda, matcha, bemanna och rekrytera. Snabbt och utan krångel löser vi arbetsmarknadens behov så att människor och företag kan nå sin fulla potential. Det har varit vår uppgift i över hundra år. Lernia omsatte 3,3 miljarder kronor 2022 och finns över hela landet. Vi utbildade och coachade 19 900 personer och förmedlade 11 500 bemanningskonsulter. 13 700 personer fick möjlighet till nytt jobb genom våra tjänster. Läs mer på lernia.se

Följ Lernia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lernia

Glödhet efterfrågan på svetsare – ny utbildning till internationell svetsspecialist i Trollhättan12.4.2024 07:30:00 CEST | Pressmeddelande

Industrirådet och undersökningsföretaget Demoskop har nyligen publicerat data som visar att svensk industri behöver växa med 300 000 nya medarbetare under de kommande åren. Ett av de mest eftertraktade yrkena bland arbetsgivare är svetsare, som är oumbärliga både inom järnvägsbyggande och den tillverkande industrin. Enligt branschen råder det idag en brist på 3 000 svetsspecialister. För att möta den stora efterfrågan erbjuder utbildnings- och bemanningsföretaget Lernia nu utbildning till internationell svetsspecialist i Trollhättan.

Två Piteåutbildningar ska ge industrin efterlängtad spetskompetens11.4.2024 16:26:32 CEST | Pressmeddelande

Industrirådet och undersökningsföretaget Demoskop lanserade nyligen en undersökning som visar att svensk industri behöver växa med 300 000 nya medarbetare de närmaste åren. Behovet grundar sig i stora skiften med ökad digitalisering, automation och hållbarhet. För att möta det stora kompetensbehovet har utbildnings- och bemanningsföretaget Lernia krokat arm med näringslivet och startar YH-utbildningar till bristyrkena automationstekniker och produktionstekniker, med bas i Piteå.

Stor brist på kyl- och värmepumpstekniker – ny utbildning i Luleå ska höja kompetensgraden11.4.2024 14:53:40 CEST | Pressmeddelande

I spåren av höga elräkningar, grön omställning och energieffektivisering har jobbet som kyl- och värmepumpstekniker blivit ett bristyrke. Utbildnings- och bemanningsföretaget Lernia lanserar därför en unik yrkeshögskoleutbildning till hösten, den enda i sitt slag i norra Sverige. Enligt branschorganisationen SKVP står efterfrågan på kompetensen emot konjunktursvängningarna, och behovet förblir stort med tanke på kommande pensionsavgångar inom branschen.

Energieffektivt Västra Götaland kräver VVS-kompetens – ny YH-utbildning ska lösa kompetensbristen4.4.2024 13:24:30 CEST | Pressmeddelande

I mars förra året träffade EU en överenskommelse om att minska energiförbrukningen med 11,7 procent till 2030. Det är en uppgift som i stor utsträckning faller på installationsbranschen. För en tillväxtregion som Västra Götaland skapar det ett betydande behov av personer med kompetens inom värme, ventilation och sanitet. För att möta efterfrågan på kompetens öppnar utbildnings- och bemanningsföretaget Lernia utbildningen till projektledare inom VVS med bas i Trollhättan.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye