Lernia

Lernia Yrkeshögskolas satsning på utbildningar inom hållbarhet och kompetensförsörjning för grön omställning ger resultat

Dela

Myndigheten för yrkeshögskolan meddelade idag att Lernia beviljas 17 nya yrkeshögskoleutbildningar, vilket innebär att vi växer som aktör med hela 64 pågående utbildningar under hösten 2024.

Lernia fortsätter vara en av marknadsledarna inom yrkeshögskoleområdena Teknik och tillverkning samt Hälsa och sjukvård och utvecklar utbildningsområdet Samhällsbyggnad ytterligare med flera utbildningar. 

Under hösten 2024 startar Lernia totalt 40 utbildningar, varav flera är helt nya och möter ökande behov av teknisk kompetens i alla delar av landet; Kvalitetssamordnare inom industriell tillverkning, Bygglovshandläggare, Kyl- och värmepumpstekniker, Projektledare inom installationsbranschen och Underhållstekniker el och automation.  

– Yrkeshögskolan är en viktig utbildningsform för att stärka svenska företags konkurrenskraft genom kompetensförsörjning. Vi är glada och stolta över att få förnyat förtroende att fortsätta bidra till detta som en av de största aktörerna inom yrkeshögskolan. Vår satsning på hållbarhet och grön omställning ligger helt i linje med den ambitionen och har verkligen gett resultat i årets tilldelning, säger Ulla Gustafsson, verksamhetschef Lernia Yrkeshögskola. 

Kontakter

Länkar

Om Lernia

Lernia utvecklar framtidens arbetskraft. Det gör vi genom att utbilda, matcha, bemanna och rekrytera. Snabbt och utan krångel löser vi arbetsmarknadens behov så att människor och företag kan nå sin fulla potential. Det har varit vår uppgift i över hundra år. Lernia omsatte 3,3 miljarder kronor 2022 och finns över hela landet. Vi utbildade och coachade 19 900 personer och förmedlade 11 500 bemanningskonsulter. 13 700 personer fick möjlighet till nytt jobb genom våra tjänster. Läs mer på lernia.se

Följ Lernia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lernia

Glödhet efterfrågan på svetsare – ny utbildning till internationell svetsspecialist i Trollhättan12.4.2024 07:30:00 CEST | Pressmeddelande

Industrirådet och undersökningsföretaget Demoskop har nyligen publicerat data som visar att svensk industri behöver växa med 300 000 nya medarbetare under de kommande åren. Ett av de mest eftertraktade yrkena bland arbetsgivare är svetsare, som är oumbärliga både inom järnvägsbyggande och den tillverkande industrin. Enligt branschen råder det idag en brist på 3 000 svetsspecialister. För att möta den stora efterfrågan erbjuder utbildnings- och bemanningsföretaget Lernia nu utbildning till internationell svetsspecialist i Trollhättan.

Två Piteåutbildningar ska ge industrin efterlängtad spetskompetens11.4.2024 16:26:32 CEST | Pressmeddelande

Industrirådet och undersökningsföretaget Demoskop lanserade nyligen en undersökning som visar att svensk industri behöver växa med 300 000 nya medarbetare de närmaste åren. Behovet grundar sig i stora skiften med ökad digitalisering, automation och hållbarhet. För att möta det stora kompetensbehovet har utbildnings- och bemanningsföretaget Lernia krokat arm med näringslivet och startar YH-utbildningar till bristyrkena automationstekniker och produktionstekniker, med bas i Piteå.

Stor brist på kyl- och värmepumpstekniker – ny utbildning i Luleå ska höja kompetensgraden11.4.2024 14:53:40 CEST | Pressmeddelande

I spåren av höga elräkningar, grön omställning och energieffektivisering har jobbet som kyl- och värmepumpstekniker blivit ett bristyrke. Utbildnings- och bemanningsföretaget Lernia lanserar därför en unik yrkeshögskoleutbildning till hösten, den enda i sitt slag i norra Sverige. Enligt branschorganisationen SKVP står efterfrågan på kompetensen emot konjunktursvängningarna, och behovet förblir stort med tanke på kommande pensionsavgångar inom branschen.

Energieffektivt Västra Götaland kräver VVS-kompetens – ny YH-utbildning ska lösa kompetensbristen4.4.2024 13:24:30 CEST | Pressmeddelande

I mars förra året träffade EU en överenskommelse om att minska energiförbrukningen med 11,7 procent till 2030. Det är en uppgift som i stor utsträckning faller på installationsbranschen. För en tillväxtregion som Västra Götaland skapar det ett betydande behov av personer med kompetens inom värme, ventilation och sanitet. För att möta efterfrågan på kompetens öppnar utbildnings- och bemanningsföretaget Lernia utbildningen till projektledare inom VVS med bas i Trollhättan.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye