Trocadero Zero med en härlig twist av geléhallon
Varför välja mellan läsk och godis när du kan få allt i ett? Den älskade smaken av geléhallon har äntligen hittat sin väg till ikoniska Trocadero. Utvecklingsteamet på Spendrups har testat upp mot 80 olika smakkombinationer som landade i två svenska original, Trocadero och geléhallon. Trocadero Zero geléhallon finns i service- och dagligvaruhandeln från vecka 3.

Ända sedan sommaren 1953 har Sverige älskat sin Trocadero. Med sin unika smak, glada färger och hippa namn blev Trocadero snabbt en favorit bland läskdrickarna. Särskilt omtyckt har den varit i de norra delarna av landet, och har av vissa ansetts vara ”Norrlands nationaldryck”.
2016 köpte Spendrups varumärket med ambitionen att utveckla Trocadero som dryck och varumärke. Två år senare lanserades Trocadero Zero som snabbt blev TrocaZero i folkmun och en säljsuccé. 2022 klev den oväntade kombinationen julmust och Trocadero ut på marknaden under namnet Trocamust och två konsumentgrupper – julmust- och Trocaderoälskare – hittade varandra.
Nu presenterar Spendrups den senaste nyheten i läskkategorin, Trocadero Zero geléhallon. En söt och läskande smaksensation som fortfarande behåller sin Trocaderokaraktär, men med en twist av söta geléhallon. Produkten kommer endast som sockerfri då efterfrågan är stor och intresset ökar för hälsosamma alternativ.
– Trocadero och Trocadero Zero är goda precis som de är, men det är spännande att se hur Trocadero blir tillsammans med andra smaker. Det är viktigt för oss att behålla Trocaderos unika smak, men ändå få till en twist av något annat. Det har vi lyckats bra med i Trocadero Zero geléhallon, säger Jon Hilander, marknadschef för alkoholfria drycker på Spendrups.
Trocadero Zero gélehallon finns i service- och dagligvaruhandeln från vecka 3 i 50 cl PET, 150 cl PET och 33 cl sleek can.
För mer information och produktprover, kontakta:
Jon Hilander, marknadschef Alkoholfria drycker på Spendrups, 0709 73 73 19. Jon.hilander@spendrups.se
Rose-Marie Hertzman, presschef Spendrups. 0708 95 25 67. Rose-marie.hertzman@spendrups.se
Bilder

Spendrups är ett svenskt familjebryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Bryggeriet grundades 1897 i Grängesberg och drivs av familjen Spendrup i fjärde generationen. Vi finns på ett antal orter i Sverige med huvudkontor i centrala Stockholm och produktion i Grängesberg, Hällefors och Visby. För oss står alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. I vårt breda sortiment finns varumärken som Mariestads, Norrlands Guld, Melleruds, Loka, Trocadero, Briska och vinproducenter som Cono Sur, Gallo och Boschendal. Spendrups har 1.100 medarbetare och omsätter cirka 4 MDKR årligen. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits, Gotlands Bryggeri, OMAKA, Grythyttans Glöggfabrik och Hellefors Bryggeri. Våra anläggningar är certifierade enligt internationella standarderna ISO 14001 och FSSC 22000 avseende miljö respektive kvalitet och livsmedelssäkerhet.www.spendrups.se
Följ Spendrups Bryggeri AB
Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.
Senaste pressmeddelandena från Spendrups Bryggeri AB
Meteor gör entré i Sverige – Spendrups breddar sin portfölj med fransk öltradition2.4.2025 08:00:00 CEST | Pressmeddelande
Det franska bryggeriet Brasserie Meteor tar steget in på den svenska marknaden och introducerar sina två populära ölsorter, Meteor Lager och Meteor Blanche, genom Spendrups Bryggeri. Lanseringen markerar en unik möjlighet för svenska ölentusiaster att upptäcka det bästa av fransk öltradition.
Michael Andersson lanserar årets upplaga av Melleruds Mästarbrygd – en amber lager24.3.2025 10:00:00 CET | Pressmeddelande
Vinnaren av Årets Kock 2024, Michael Andersson, har skapat årets Melleruds Mästarbrygd – en ljust bärnstensfärgad amber lager, bryggd med ekologisk humle och malt. Årets Mästarbrygd bjuder på en utsökt rostig maltighet, friska inslag av citrus och avrundas med ett vitt krämigt skum
Lampa som drivs av saltvatten eller urin – Salt Tech vinner familjen Spendrups stipendium för sin unika innovation19.3.2025 12:27:31 CET | Pressmeddelande
Familjen Spendrup vill uppmuntra och stödja unga entreprenörer i Sverige genom ett årligt återkommande stipendium som har delats ut till tidigare UF-elever sedan 2008. I år går stipendiet till William Asefaw som driver Salt Tech. Företaget har en unik lösning med en lampa som drivs av saltvatten eller urin – som en av lösningarna på elfattigdomen i världen.
Svenskarnas favoriter från Spendrups nu på norska butikshyllor11.3.2025 08:30:00 CET | Pressmeddelande
I höstas aviserade Spendrups ett samarbete med Stordalen-ägda dryckesgruppen Belmonte Beverage Group AS. Nu är samarbetet synligt på de norska butikshyllorna med svenska brygder anpassade för den norska marknaden.
Melleruds & Årets Kock Michael Andersson presenterar det perfekta pilsnersnacket6.2.2025 13:00:00 CET | Pressmeddelande
Årets Kock 2024, Michael Andersson, har i samarbete med Melleruds skapat det perfekta tilltugget – pilsnersnack med matjescrème, exklusivt framtaget för att avnjutas tillsammans med en iskall Melleruds pilsner. Med sin enkla tillagning och eleganta presentation blir det en given succé vid minglet, middagsbjudningar och andra festliga tillställningar.
I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.
Besök vårt pressrum