Statens servicecenter

Statens servicecenter samlar statlig service i Järfälla

Dela

Den 16 januari får invånare i nordvästra Stockholm närmare till statlig service när vi öppnar ett servicekontor i Jakobsberg. På det nya servicekontoret kan du få stöd och vägledning i ärenden som gäller Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket.

– Nu får boende i nordvästra Stockholm närmare till statlig service. Vi ser fram emot att möta besökarna på vårt nya servicekontor, säger kontorsområdeschef Alex Davis.

Servicekontoret blir det trettonde i Storstockholm och du hittar det vid Jakobsbergs centrum i Järfälla, på Riddarplatsen 3.

– Vi förstärker den statliga närvaron i ett område där vi ser att behovet finns. Vi förenklar kontakten med våra fyra samverkansmyndigheter för invånare som behöver en personlig kontakt, säger generaldirektör Åsa Lindh.

Mer om servicekontoret i Järfälla
Servicekontoret ligger i Jakobsberg och adressen är Riddarplatsen 3. Öppettiderna är måndag-fredag, klockan 10.00-16.00, med lunchstängt mellan 12.30-13.30.

På servicekontoret kan invånare och företagare få hjälp och vägledning i ärenden från fyra myndigheter: Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket.

Servicehandläggare hjälper till med ärenden som bland annat rör socialförsäkringar, pensioner och skatter. Dessutom kan både arbetssökande och arbetsgivare göra spontanbesök för att få hjälp med Arbetsförmedlingens digitala tjänster. Servicekontorens tjänster är efterfrågade och kontoren har närmare 2,7 miljoner besök årligen.

Nyckelord

Kontakter

Statens servicecenter bidrar till en effektiv och tillgänglig statsförvaltning. Vi levererar administrativa tjänster till andra myndigheter och även lokal statlig service till privatpersoner och företag. Fram till år 2024 utökar vi till 147 servicekontor.

På våra servicekontor ger vi vägledning och service i tjänster från Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Migrationsverket, Pensionsmyndigheten och Skatteverket.

Följ Statens servicecenter

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Statens servicecenter

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye