Trafikverket

Trafikverket varnar för ett besvärligt trafikdygn

Dela

För vägtrafikanter väntar ett dygn med framkomlighetsproblem på både stora och små vägar i framför allt Västernorrland men även i södra delen av Västerbotten. Trafikverkets entreprenörer har alla tillgängliga resurser ute för att ploga och halkbekämpa.

- Jag vill uppmana alla att besöka Trafikverkets trafikinformation (trafikverket.se) samt lyssna på trafikradion och att informera sig om läget på vägarna om man måste ut i trafiken. Det väntas en hel del snö i kombination med hårda vindar vilket kommer att ställa till med problem i regionen, säger Karin Netterman, sektionschef Underhållsdistrikt Norra.

Trafikverket har höjt beredskapen för att möta det kommande trafikdygnet. Utöver snöröjningsfordon så har ett antal bandvagnar har satts i beredskap för att kunna undsätta drabbade. Fokus kommer att ligga på det mesta trafikerade vägnätet, där även tre kritiska sträckor har identifierats. Skuleberget, Saltviksbacken i Härnösand samt Torsbodabacken i Timrå, samtliga på E4.

- Självklart är även Höga kusten-bron kritiskt när vi kan få vindstyrkor uppemot 30 meter per sekund. I värsta fall kan vi tvinga omdirigera fordon för att kunna garantera säkerheten, säger Karin Netterman, sektionschef Underhållsdistrikt Norra.

Det besvärliga trafikläget kopplat till snöovädret ser ut sträcka sig från onsdag eftermiddag till torsdag eftermiddag.

- Jag vill ännu en gång uppmana bilister att tänka över om man måste ge sig ut. Får du stopp, sitt kvar i bilen för din egen säkerhet. Ha gärna en skyffel med dig, varma kläder och liten matsäck om du fastnar någonstans. Det kommer att bli besvärligt på vägarna, säger Karin Netterman, sektionschef Underhållsdistrikt Norra.

Kontakter

Karin Netterman, sektionschef Underhållsdistrikt Norra Trafikverket, 010-123 93 36
Peter Jonsson, presskommunikatör Trafikverket, 010-123 42 20

Trafikverkets presstjänst, 0771-31 15 00, öppettider vardagar klockan 08.00-16.30

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. På Trafikverket jobbar cirka 10 000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

Omkörningsförbud på E4 norr om Gävle – för bättre flyt i påsktrafiken25.3.2024 07:35:00 CET | Pressmeddelande

Påsken står för dörren och därmed även en av årets stora trafikhelger, vilket syns tydligt på E4:an norr om Gävle som en av de mest trafikerade vägarna under påskhelgen när trafikanter ska till och från fjällen. Därför har Trafikverket i samverkan med Polisen även i år beslutat att förbjuda omkörningar mellan Gävle och Tönnebro för att skapa ett bättre flyt i trafiken.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye