EPHI

Ephi välkomnar Philippa Broom till Ephis advisory board!

Dela

På the Conservatives partikongress i Manchester 2023 guidar Philippa Broom runt en brokig samling personer: tyska ex-ministrar, politiker från Mongoliet, en vice partiledare från Norge och en samling svenskar. 

Det tycks inte finnas någon, vare sig i den brittiska eller den internationella liberalkonservativa rörelsen hon inte känner. Hon är bekant med hela den brittiska konservativa partieliten och bjöd förra månaden in sin gode vän till ett event i London, Ranil Wickremesinghe som också är Sri Lankas president. 

Philippa har sina rötter i södra Wales, där hon växte upp och engagerade sig som ung i Young Conservatives och Young Farmers.

Efter studietiden jobbade hon på NSPCC (National Society for Prevention of Cruelty to Children) som är en av Storbritanniens största barnrättsorganisationer.

Efter tio års kampanjande i barnrättsfrågor blev hon internationell direktör för brittiska konservativa partiet (motsvarande internationell sekreterare i Sverige). Där jobbade Philippa mycket med demokratiutveckling i alla världsdelar, och byggde upp ett enastående internationellt nätverk inom liberalkonservativa partier i hela världen.

Philippa tycks få alla att känna sig välkomna och ser som sin uppgift att föra samman människor och bygga allianser mellan dem. 

Hon var internationell direktör för The Conservatives i fjorton år, och har därefter drivit egen rådgivningsfirma med bas i London. Men hela tiden med en fot kvar i politiken samtidigt som hon har fortsatt att vara engagerad i lokalpolitiken. Hon jobbar med hållbarhetsfrågor och driver ett nätverk med fokus på miljö. 

2018 belönades Philippa med en OBE, Order of the British Empire, för sin offentliga och politiska tjänst i Queen’s Honours List.

Philippa har också nära personliga band till Sverige och besöker landet någon gång i månaden. 

Vi på Ephi är mycket stolta över att välkomna Philippa till vårt advisory board!

Om EPHI

Environment and Public Health Institute (EPHI) är en ideell och partipolitiskt oberoende tankesmedja och mötesplats som tar sig an vår tids miljö- och hälsoproblem.

http://www.ephi.se

Följ EPHI

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från EPHI

Vem ska få fetmamediciner?14.2.2024 08:00:00 CET | Pressmeddelande

1,3 miljoner svenskar har blivit diagnostiserade med obesitas eller ligger i riskzonen för att bli det. Fetma leder ofta till en rad följdsjukdomar som diabetes, högt blodtryck och problem med leder och hjärta. Trots detta subventioneras inga av de nya effektiva medicinerna som till exempel ozempic för behandling av obesitas i Sverige. Vill man få tillgång till den medicinen eller någon liknande för att försöka gå ner, genom att minska sina hungerhormoner, måste man finansiera det på egen hand.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye