Stockholms läns sjukvårdsområde

Södertälje vårdcentral flyttar

Dela

Det händer mycket hos Södertälje vårdcentral. Nyligen bytte de namn från Luna till Södertälje vårdcentral och nu har de flyttat till en ny central adress.

När Södertälje vårdcentral sökte nya lokaler var ett centralt läge nära kollektivtrafik ett av kriterierna. Den 22 januari flyttar Södertälje vårdcentral från Luna galleria till Köpmangatan 3.

- Vi har lyckats hitta lokaler centralt i Södertälje som passar våra behov. Som vårdcentral ställer vi höga krav på fysisk tillgänglighet för att kunna erbjuda alla patientgrupper en trygg och lättåtkomlig vård, säger Ulrika Graan, verksamhetschef för Södertälje vårdcentral.

På adressen Köpmangatan 3 sitter redan några vårdverksamheter som drivs av Stockholms läns sjukvårdsområde i Region Stockholms egen regi. Där finns Södertälje centrums barnmorskemottagning, Södertälje centrum barnavårdscentral och Södertälje amningsmottagning. Det finns flera fördelar med att samla vårdgivare tillsammans menar Ulrika Graan.

- Genom att sitta intill varandra kan vi lättare arbeta i team och dra nytta av varandras kompetenser. Vi kan samarbeta kring patienten och även möta patienter tillsammans. Det underlättar för patienten och ger ökad trygghet.

Det psykosociala teamet och fotsjukvården flyttar in först och från den 22 januari finns hela vårdcentralen på den nya adressen.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

SLSO ansvarar för Region Stockholms egenägda hälso- och sjukvård inom områdena psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hjälpmedel samt ansvarar för Regionalt kunskapscentrum för kris och katastrofpsykologi. Vi bedriver också omfattande forsknings- och utvecklingsverksamhet inom dessa områden tillsammans med Karolinska Institutet (KI) och andra lärosäten. Tillsammans är vi cirka 12 000 medarbetare och en av Sveriges största vårdgivare.

Följ Stockholms läns sjukvårdsområde

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms läns sjukvårdsområde

KBT mot sömnlöshet hjälper även mot depression18.6.2024 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Forskare verksamma vid Psykiatri Sydväst i Region Stockholm har visat att psykologisk behandling för insomni, sömnlöshet, ofta hjälper även vid depressiva symtom. En färsk studie ger stöd för att man bör överväga att i första hand ge kognitiv beteendeterapi (KBT) för insomni när en patient har både insomni och depression, istället för KBT för depression. KBT för insomni är nämligen hjälpsamt mot både depression och insomni samtidigt.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye