Moelven

Moelven drabbat av dataangrepp hos Tietoevry

Dela

Moelven har drabbats av dataangreppet hos Tietoevry, men inga angrepp har skett direkt mot Moelven och vi har vidtagit åtgärder för att säkerställa att verksamheten fungerar nästan som normalt.

- Vi har inte hittat några virus i våra system. Vi har ett nära samarbete med både Tietoevry och vår säkerhetsleverantör. Moelven har inrättat en beredskapsgrupp och vi arbetar för att minimera konsekvenserna av systemstoppet, säger kommunikationsdirektör Magne Vikøren.  

Tietoevry driver ett av våra centrala system. Vår datakommunikation med leverantören stängdes ned när Tietoevry upptäckte angreppet. 

- Vi har vidtagit kortsiktiga lösningar för att hantera produktion och leveranser, vilket innebär att vi kan leverera som vanligt, säger Vikøren.  

Attacken mot Tietoevry påverkar flera av Moelvens bolag. Undantagen är Moelven Byggmodul AS, Moelven Byggmodul AB och Moelven Modus AS.   

Kontakter

Bilder

Om oss

Moelven Industrier ASA är en skandinavisk industrikoncern som tillverkar hållbara produkter och tjänster för byggbranschen. I 2022 omsatte koncernen 14,4 miljarder NOK och har cirka 3300 medarbetare. Moelvens 34 produktionsbolag är fördelade på 41 produktionsplatser i Norge och Sverige, och är uppdelat i tre divisioner: Timber, Wood och Byggsystem.

Följ Moelven

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Moelven

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye