COWI

COWI rekryterar avdelningschef från PEAB

Dela

Andreas Furenberg kliver den 1 mars in som avdelningschef för Industry & Buildings i region syd och väst på COWI. Han kommer senast från en roll som avdelningschef och teknikchef på PEAB.

COWI

Andreas Furenberg är utbildad ingenjör från högskolan i Jönköping och inledde sin karriär på AEC, som idag ägs av COWI. De senaste åren 12 åren har han jobbat på PEAB, som chef i olika roller inom teknik och produktion. Senast ansvarade han för uppbyggnad och ledning av Peab Teknik inom bygg med ett team på 35 personer.

− Det finns mycket kompetens i bolaget och inte minst ett starkt erbjudande inom hållbarhet och digitalisering kopplat till konstruktion, vilket är en marknad jag verkligen tror på. Och jag lockas av att COWI har en modig strategi där de erbjuder specialistkunskap inom hållbarhet som bidrar till kundernas gröna omställning, säger Andreas Furenberg.

− Andreas kommer att bidra mycket med sina erfarenheter av att driva tekniska tjänster i kombination med byggentreprenad. Han kommer att spela en nyckelroll i pågående projekt och när vi rustar vår verksamhet för att ta större industri- och byggprojekt, säger Karin Genemo, Divisionschef för Industry and Buildings på COWI i Sverige.

Nyckelord

Kontakter

Om oss

Tillsammans med kunder, partners och medarbetare skapar vi en framtid där människor och samhällen växer och utvecklas. Det gör vi genom samarbeten där vi skapar hållbara och vackra lösningar som förbättrar livskvaliteten för människor i dag och för kommande generationer.

Vår utgångspunkt är att skaffa oss en djup förståelse för våra kunder, deras ambitioner och utmaningar. Det är vad som kännetecknar oss. Det är så vi skapar långsiktigt värde.

Vi finns huvudsakligen i Skandinavien, Storbritannien, Nordamerika och Indien och har för närvarande 6 900 medarbetare som erbjuder expertis inom teknik, arkitektur, energi och miljö.

Följ COWI

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från COWI

Färre kilometer järnväg för varje svensk – i botten av listan i europeisk jämförelse5.3.2024 07:55:00 CET | Pressmeddelande

Antalet kilometer järnväg per invånare minskade med 14 procent mellan 2005–2021 i Sverige. Befolkningen växte med en miljon under perioden men satsningar på infrastruktur hängde inte med. Stockholm, Skåne och Västra Götaland är bland de regioner i Europa som har haft mest negativ utveckling av järnvägstätheten. Detta visar en ny rapport som COWI sammanställt. Utvecklingen visar på behovet av ett BNP-mål för infrastruktursatsningar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye