Saco

Fler yrkesverksamma medlemmar – för sextonde året i rad

Dela

Antalet yrkesverksamma medlemmar i Saco ökar 2023. Det visar årets medlemsstatistik. Det är en obruten trend sedan sexton år tillbaka. – Ett styrkebesked, säger Göran Arrius, ordförande för Saco.

Göran Arrius, ordförande för Saco.
Göran Arrius, ordförande för Saco. Fotograf: Knut Capra Pedersen Inga restriktioner, uppge fotograf.

Saco är Sveriges akademikers centralorganisation och består av 21 fackförbund.

Tillsammans uppgår det totala antalet medlemmar till 955 737, varav 734 501 är yrkesverksamma.

Jag är oerhört stolt och glad över att få representera en organisation med starka fackförbund och tillsammans närmare en miljon medlemmar. Saco är en kraft att räkna med, säger Göran Arrius, ordförande Saco.

Antalet yrkesverksamma medlemmar i Saco ökar stabilt och uppgick vid årsskiftet till 734 501. Det är en ökning med 12 141 medlemmar och en procentuell förändring på 1,7%.

Det är mycket glädjande att trenden håller i sig och att allt fler yrkesverksamma väljer att ansluta till ett Sacoförbund. Det stärker vårt inflytande i viktiga frågor och vår möjlighet att verka för bättre villkor och löner, säger Göran Arrius.

Nyckelord

Kontakter

Saco, Sveriges akademikers centralorganisation, samlar närmare en miljon medlemmar i 21 fackförbund och driver akademikers intressen på arbetsmarknaden.

Följ Saco

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Saco

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye