Europaparlamentet

Hagagymnasiet vinner EU-tävling - elever besöker Europaparlamentet

Dela

Hagagymnasiet i Borlänge har vunnit en plats i vårens Euroscola och representerar Sverige i Europarlamentet i Strasbourg den 21 mars. Temat för besöket är EU:s åtgärder för kvinnors rättigheter och jämställdhet.

Elever axlar rollen som Europaparlamentariker
Elever axlar rollen som Europaparlamentariker European Union: 2024

Eleverna från Hagagymnasiet får, tillsammans med utvalda skolklasser från EU:s övriga 27 medlemsländer, prova på att vara Europaparlamentariker för en dag. På plats i Europaparlamentet i Strasbourg får de bland annat diskutera ämnet jämställdhet och delta i en workshop med fokus på Europaparlamentsvalet 2024.

Om Euroscola:

Sedan 1990 har Euroscolaprogrammet sammanfört elever mellan 16 och 18 år från EU:s medlemsländer, EU:s kandidatländer och tidigare medlemsstater. Under en dag får eleverna debattera, förhandla, rösta och slutligen besluta om verkliga europeiska frågor. Hagagymnasiet är en av fem svenska skolor som får chansen att delta i Euroscola i Strasbourg under vårterminen 2024.

Du kan läsa mer om Euroscola på Europaparlamentets Youth Hub.

Kontakter

Om oss

Europaparlamentet är EU:s enda direktvalda institution och stiftar EU-lagar tillsammans med ministerrådet. Europaparlamentets presstjänst levererar fullständig och opartisk information till media och svarar på pressfrågor om Europaparlamentets dagliga verksamhet samt hjälper Europaparlamentariker i deras kommunikationsverksamhet.

Följ Europaparlamentet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Europaparlamentet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye