Trafikverket

Uppdaterad prognos för E4 Förbifart Stockholm

Dela

E4 Förbifart Stockholm är ett av Sveriges största infrastrukturprojekt och projektet byggs i ett 20-tal större entreprenader. Den sexfiliga motorvägstunneln binder ihop norra och södra Stockholm och bidrar till smidigare resor för den som reser långväga genom Sverige.   

Trafikverket har genomfört en analys av ekonomin i projekt E4 Förbifart Stockholm. Det har resulterat i en justerad bedömning av kostnaden för projektet. Samtidigt bedömer Trafikverket att E4 Förbifart Stockholm kan öppna för trafik 2030 enligt plan.

De bakomliggande orsakerna är främst kostnader för arbetet med tunnlarna under Lovö och merkostnader i samband med hävningen av kontraktet med en tidigare entreprenör. Kontraktet hävdes 2019 efter omfattande brister i arbetsmiljön.

- En säker arbetsmiljö är en av våra viktigaste frågor och allvarliga brister krävde ett byte av entreprenör. Utveckling i omvärlden har påverkat kostnadsutvecklingen. Därför justerar vi prognosen, säger Camilla Magnusson, Trafikverkets projektchef E4 Förbifart Stockholm.

Vid hävningen 2019 flyttades öppningen av E4 Förbifart Stockholm fyra år, från 2026–2030. Längre byggtid innebär ett ökat behov av att förvalta motorvägen under fler år, därmed ökar också kostnaderna. Även osäkerheter i omvärlden har påverkat projektet generellt precis som övriga branschen och samhället.  

Trafikverket arbetar löpande för att hålla nere kostnaderna samtidigt som det finns osäkerheter som kan komma att påverka prognosen framöver. Därför presenteras den nya kostnadsbedömningen i ett spann.

Totalkostnaden bedöms bli 51,0–53,5 miljarder kronor, med en trolig kostnad på 51,5 miljarder kronor istället för 41,7 miljarder kronor (2021 års prisnivå).

- I det läge projektet befinner sig är det ofta tiden som styr kostnaderna. Därför arbetar vi hela tiden med att säkra tidplanen för att hålla nere totalkostnaden. Projektet är trots förändringen fortsatt samhällsekonomiskt lönsamt, säger Camilla Magnusson, Trafikverkets projektchef E4 Förbifart Stockholm.

Fördelning av avvikelse i procent*

Ökade kostnader tunnel Lovö

41 %

Ökade driftkostnader anläggning från 2026-2030  

25 %

Ändringar i kontrakt och nya beställningar

21 %

Bedömd riskreserv

13 %

*Detta inkluderar konsekvenser av händelser i omvärlden

Kontakter

Nedanstående personer från Trafikverket är tillgängliga för intervju. Förfrågning och bokning görs genom Lii Hylander, mediekommunikatör Trafikverket, 010-123 66 19, lii.hylander@trafikverket.se
eller Trafikverkets presstjänst 0771-31 15 00.

Camilla Magnusson, Trafikverkets projektchef E4 Förbifart Stockholm
Anders Selström, Trafikverkets avdelningschef Yttre Tvärleden
Helena Sundberg, Trafikverkets regiondirektör Stockholm

Bilder

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. På Trafikverket jobbar cirka 10 000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

Omkörningsförbud på E4 norr om Gävle – för bättre flyt i påsktrafiken25.3.2024 07:35:00 CET | Pressmeddelande

Påsken står för dörren och därmed även en av årets stora trafikhelger, vilket syns tydligt på E4:an norr om Gävle som en av de mest trafikerade vägarna under påskhelgen när trafikanter ska till och från fjällen. Därför har Trafikverket i samverkan med Polisen även i år beslutat att förbjuda omkörningar mellan Gävle och Tönnebro för att skapa ett bättre flyt i trafiken.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye