Europaparlamentet

Wisbygymnasiet vinner EU-tävling - elever besöker Europaparlamentet

Dela

Wisbygymnasiet i Visby har vunnit en plats i vårens Euroscola och representerar Sverige i Europarlamentet i Strasbourg den 15 februari. Temat för besöket är EU:s åtgärder för att uppnå nollutsläpp.

Elever axlar rollen som Europaparlamentariker
Elever axlar rollen som Europaparlamentariker European Union: 2024

Eleverna från Wisbygymnasiet får, tillsammans med utvalda skolklasser från EU:s övriga 27 medlemsländer, prova på att vara Europaparlamentariker för en dag. På plats i Europaparlamentet i Strasbourg får de bland annat diskutera ämnet nollutsläpp och delta i en workshop med fokus på Europaparlamentsvalet 2024.

Om Euroscola:

Sedan 1990 har Euroscolaprogrammet sammanfört elever mellan 16 och 18 år från EU:s medlemsländer, EU:s kandidatländer och tidigare medlemsstater. Under en dag får eleverna debattera, förhandla, rösta och slutligen besluta om verkliga europeiska frågor. Wisbygymnasiet är en av fem svenska skolor som får chansen att delta i Euroscola i Strasbourg under vårterminen 2024.

Du kan läsa mer om Euroscola på Europaparlamentets Youth Hub.

Kontakter

Om oss

Europaparlamentet är EU:s enda direktvalda institution och stiftar EU-lagar tillsammans med ministerrådet. Europaparlamentets presstjänst levererar fullständig och opartisk information till media och svarar på pressfrågor om Europaparlamentets dagliga verksamhet samt hjälper Europaparlamentariker i deras kommunikationsverksamhet.

Följ Europaparlamentet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Europaparlamentet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye