Sveriges Allmännytta

Ola Richard ny medlem i Sveriges Allmännyttas vd-råd

Dela

 –Jag ser fram emot att vara med i de övergripande frågorna och inte minst driva och sätta fokus på att vi jobbar med människor, i fastighetsbranschen har vi lätt för att prata teknik, kostnader och ”hårda värden”, vilket vi också skall men det behöver göras tillsammans med de mjuka frågorna som gör att våra hyresgäster trivs och mår bra.

En annan viktig del är att vara insatt och lyfta fram den vardag som de allmännyttiga fastighetsbolagen likt Hässlehem arbetar i och de utmaningar vi står mitt i, säger Ola Richard, vd Hässlehem AB.

Ola Richard, vd Hässlehem AB
Ola Richard, vd Hässlehem AB

– Jag välkomnar Ola Richard som ledamot. Vd-rådet är ett viktigt forum för mig för att kunna fånga upp våra medlemmars inspel i för oss viktiga frågor, säger Anders Nordstrand, vd, Sveriges Allmännytta.

Vd-rådet består av vd:ar i kommunala bostadsföretag. De utses av övriga företagsledare i Sveriges Allmännyttas över 320 medlemsföretag. Förutom att vd-rådet är ett rådgivande organ till Sveriges Allmännyttas vd, utgör de även Sveriges Allmännyttas delegation i Hyresmarknadskommittén (HMK). Vd-rådet har 14 platser. Varje region representeras av en företrädare för ett större företag och en företrädare för ett mindre företag. Vd-rådet väljs på två år.

Ledamöter i Sveriges Allmännyttas vd-råd

Norra regionen
Anders Karlsson, Fastighets AB Umluspen
Lotta Björklund, Mitthem AB

Region Mellansverige
Jonas Larsson, Malungshem AB
Fredrik Berglöf, AB Hammaröbostäder

Östra regionen
Jennie Sahlsten, Järfällahus AB
Mats Norrbrand, Håbohus AB

Västra regionen
Christina Johansson, LysekilsBostäder AB
Katarina Prick, Skövdebostäder AB

Sydöstra regionen
Eric Engelbrektsson, Junehem AB
Stefan Sandgren, Torsås Bostads AB

Södra regionen
Ola Richard, Hässlehem AB
Cecilia Önnevik, Svedalahem

Stor-företagen
Cathrine Holgersson, Gavlegårdarna AB
Mattias Tegefjord, Uppsalahem

För mer information, kontakta:

Anders Nordstrand, vd, Sveriges Allmännytta, 08–406 55 17
 
Anna Weihe, pressansvarig, Sveriges Allmännytta 070-720 21 11

 

Nyckelord

Kontakter

Följ Sveriges Allmännytta

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sveriges Allmännytta

Slutrapport: Energieffektivisering - så dyrt blir det14.2.2024 12:00:00 CET | Pressmeddelande

Sveriges Allmännytta, presenterar idag en viktig slutrapport som belyser den kritiska frågan om energieffektivisering i byggnader. Byggnader står för en betydande del av energianvändningen och bidrar därigenom till klimatförändringen. För att adressera detta har EU nyligen omarbetat direktivet om byggnaders energiprestanda (EPBD), vilket syftar till att främja energirenoveringar och övergången till förnybar eller fossilfri energi.

Nu öppnar vi för dialog om våra nya Kombohus7.2.2024 07:00:00 CET | Pressmeddelande

Byggandet har gått i stå men det finns fortfarande efterfrågan på prisvärda bostäder – inte minst lägenheter i småhus. Sveriges Allmännytta förbereder därför upphandlingen av nya Kombohus Småhus. – Vi vill öppna en dialog med branschen om hur de nya Kombohusen ska se ut och hur de kan byggas för att på bästa sätt bidra till fler goda bostäder, säger Sofia Hansdotter, fastighetsutvecklingsexpert på Sveriges Allmännytta.

Stärkt kompetens och engagemang - nya ledamöter till Vd-rådet hos Sveriges Allmännytta30.1.2024 07:00:00 CET | Pressmeddelande

Sveriges Allmännytta är glada att välkomna Ola Richards, Lotta Björklund, Cathrine Holgersson, Erik Engelbrektsson, Jennie Sahlsten, Anders Karlsson, Christina Johansson och Jonas Larsson, som nya medlemmar till Sveriges Allmännyttas vd-råd. Vd-rådet är sammansatt av 14 vd:ar från medlemsföretagen och är ett betydelsefullt organ inom ramen för Sveriges Allmännytta. Dessa vd:ar utses av övriga vd:ar inom Sveriges Allmännyttas medlemsföretag och har en central roll som rådgivare till Sveriges Allmännyttas vd. Utöver detta agerar Vd-rådet som Sveriges Allmännyttas representation i Hyresmarknadskommittén.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye