Svenska Cheerleadingförbundet

Nordiska mästerskapen i cheerleading kommer till Helsingborg

Dela

Nu står det klart att nordiska mästerskapen (NM) i cheerleading kommer att anordnas av Svenska Cheerleadingförbundet i Helsingborg under 2025. Cheerleadingstaden Helsingborg, och cheerleading i Sverige, växer sig ännu starkare med ett tungt internationellt mästerskap.

Svenska Cheerleadingförbundets vice ordförande Bianca Fagerström skakar hand med Henrik Gidlund, enhetschef för Helsingborg Convention & Event Bureau.
Svenska Cheerleadingförbundets vice ordförande Bianca Fagerström skakar hand med Henrik Gidlund, enhetschef för Helsingborg Convention & Event Bureau.

Svenska Cheerleadingförbundet har tillsammans med Helsingborg kammat hem ett stort cheerleadingevenemang: nordiska mästerskapen (NM) i cheerleading kommer anordnas i Helsingborg 1–2 februari 2025.

Tidigare har Helsingborg och Svenska Cheerleadingförbundet ingått ett samarbetsavtal gällande att  anordna RM och SM i cheerleading under fyra års tid, nu adderas det internationella evenemanget NM i cheerleading till stadens evenemangsutbud. I och med den långsiktiga satsningen på cheerleadingevenemang i staden har Svenska Cheerleadingförbundet som mål att sporten ska ge avtryck i Helsingborg genom synlighet, utbildning och prova på-möjligheter.

– Det är enormt roligt att vi får arrangera NM 2025. Äntligen är vi tillbaka som arrangör av större internationella mästerskap i ett gott samarbete med Helsingborg och Helsingborg Arena. Att få hålla NM utvecklar oss som arrangör och stärker vår position inför framtida mästerskap. Eftersom vår idrott växer så mycket, är det också viktigt med fler möjligheter att tävla, säger Katarina Eriksson, generalsekretare på Svenska Cheerleadingförbundet.

– Vi ser verkligen fram emot att få välkomna så många nordiska cheerleaders till vår stad. Genom vårt omfattande och långsiktiga samarbete med Svenska Cheerleadingförbundet är Helsingborg på god väg att på djupet integrera cheerleading i vår stad, vilket känns rätt inte bara utifrån ett sportsligt perspektiv utan också mot bakgrund av de fina värderingar kring gemenskap och tillit som existerar inom denna dynamiska idrott, säger Henrik Gidlund, enhetschef för Helsingborg Convention & Event Bureau.

Fakta om nordiska mästerskapen i cheerleading

  • NM samlar de bästa cheerleadinglagen från Danmark, Finland, Norge och Sverige.
  • Nordiska mästare utses.
  • Norden är i världstoppen i cheerleading. Finland, Norge och Sverige vunnit flertal JVM och VM-medaljer.

Kontakter

Bilder

Fotograf: Niklas Börjesson
Fotograf: Niklas Börjesson
Ladda ned bild

Länkar

Svenska Cheerleadingförbundet är det idrottsförbund som samordnar svensk cheerleading på nationell nivå.

Följ Svenska Cheerleadingförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Cheerleadingförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye