Livsmedelshandlarna

Stoppa tillkrånglingar för receptfria läkemedel

Dela

Regeringen säger sig ha som ambition att minska regelkrånglet för företag. Vid årsskiftet kom dock två fördyrande och krångliga nya lagar: Den om bioavfall och den om återanvändbara förpackningar. Två regelverk som kommer att fördyra maten. Nyligen landade en utredning som föreslår tillståndsplikt för att sälja receptfria läkemedel, vilket kommer att göra det dyrt och krångligt att sälja nässpray med mera. Utan att det finns några problem idag med det system vi har. Ta en minut och lär dig mer här.

Svensk dagligvaruhandels kommentar: https://www.svenskdagligvaruhandel.se/aktuellt/kommentar-trekloverutredningen/

Treklöverutredningen: https://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2024/01/acko-ankarberg-johansson-tog-emot-betankande-om-apoteksmarknaden-samt-vissa-lakemedelsfragor/

Kontakter

Länkar

Vi är handlarna. Från Ystad till Kiruna finns vi. Driver livsmedelsbutiker i varenda kommun i landet, allt från lanthandel till stormarknader. Våra butiker heter ICA, Hemköp, Tempo, Handlar´n, Nära Dej och Matöppet. Eller något helt eget. Idag är vi i Livsmedelshandlarna ungefär 800 medlemmar som driver knappt 1000 butiker. I fokus för våra butiker står kunden och tack vare att vi äger butiken kan vi hela tiden anpassa oss efter vad just våra egna kunder önskar. Lokalt beslutsfattande och entreprenörskap är viktiga ledord för oss, och något vi i alla sammanhang vill värna och utveckla. Bland annat genom vårt engagemang i Livsmedelshandlarna.

Följ Livsmedelshandlarna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Livsmedelshandlarna

Kostnaderna för stölder är dubbelt så hög som vinsten i matbutiken23.2.2024 15:00:00 CET | Pressmeddelande

Det är lätt att bli upprörd av de höga matpriserna, . För att göra något åt dem behöver vi veta fakta, då kan vi göra rätt saker och inte bara bli upprörda. Om detta handlar veckans Pärs Minut. Läs och se mer om Butikshundringen som Svensk Dagligvaruhandel låtit göra: Se webinariumet: https://www.svenskdagligvaruhandel.se/aktuellt/webbinarium-vart-tar-pengarna-vagen/ Butikshundringen som rapport 2023: https://www.svenskdagligvaruhandel.se/wp-content/uploads/Butikshundringen-2023.pdf

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye