Trafikverket

Ny prognos för trafikstart på Malmbanan

Dela

Trafikverket uppdaterar nu prognosen för trafikstart på Malmbanan efter urspårningen i Vassijaure. Nytt datum är 4 februari.

- Utifrån det förväntade väderläget de kommande dagarna tvingas vi nu justera prognosen till den 4 februari. Säkerheten för de som jobbar i området kommer alltid komma först. Under optimala förhållanden hade den tidigare prognosen (31 januari) varit rimlig, men när det nu väntas en hel del snö och starka vindar den närmaste tiden så vill vi ta det säkra före det osäkra, säger Simon Sunna, sektionschef järnväg, Trafikverket.

Arbetet med att återställa järnvägen har pågått sedan den 17 december då ett fullastat malmtåg spårade ur. Sedan dess har mellan 60 och 100 personer jobbat dygnet runt med, bland annat, sliperbyten, rälsbyten, inläggning av nya växlar och reparation av kontaktledning.

- De som har jobbat i området har gjort ett riktigt bra jobb utifrån de förhållanden som vi har haft. Vi har jobbat med en lång sträcka (15 kilometer) och vädret har skiftat mellan extremt kallt med temperaturer ner mot -35 grader och perioder med snöfall och stormvindar. Detta har gjort att produktionstakten vissa perioder varit allt annat än optimal. Nu är vi inne i slutspurten men vi kommer inte att göra avkall på säkerheten och därför sätter vi nu den nya prognosen, säger Simon Sunna, sektionschef järnväg, Trafikverket.

Kontakter

Simon Sunna, sektionschef järnväg, Trafikverket. 010-123 48 31
Peter Jonsson, presskommunikatör Trafikverket, 010-123 42 20


Trafikverkets presstjänst, 0771-31 15 00, öppettider vardagar klockan 08.00-16.30

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. På Trafikverket jobbar cirka 10 000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye