Svenska Bandyförbundet

Lyckad helg i Mölndal för U21 Dam

Dela

Det svenska U21-landslaget på damsidan fick en lyckad helg i Mölndal med två landskamper mot Nederländerna och en, på många sätt, nyttig samling för framtiden.

Gert Holmér

Att det svenska U21-landslaget rent sportsligt var klassen bättre än sitt motstånd i helgens båda landskamper på Åby Isstadion i Mölndal rådde det ingen tvekan om. Lördagens storseger mot Nederländerna följdes under söndagen upp med en nästan lika stor seger mot samma motstånd, men även vid sidan om resultaten fanns det positiva saker för förbundskapten Christer Andersson att ta med sig.

– Helgen har varit otroligt bra. Allt har fungerat med spelare, ledare, mat och allt, så det har varit en otroligt trevlig och bra helg. Det har också varit fantastiskt kul att få träffa och möta Nederländerna i två matcher. Riktigt bra, konstaterar han och menar att samlingen inte minst var symboliskt viktig.

– Framförallt är det viktigt att vi träffas på landslagsnivå och att tjejer känner att den finns. Att det blir en sporre för dem att få komma hit och utvecklas som spelare och individer, men även som lag. Hur det än är så ska de här tjejerna vidare till damlandslaget, så det är viktigt att de träffas och möts.

Efter en helg med gott om mål framåt och inga insläppta bakåt kan Christer Andersson och hans stab även ta med sig en del sportsliga kvitton hem från västkusten.

– Det sportsligt vi framförallt jobbar med är det här med att släppa bollen, attityden och att spelarna tar ansvar. Det är det vi tittar mycket på och ser hur aktiva spelarna är.

– Det här är ett riktigt bra lag, måste jag säga. Riktigt bra och ödmjuka tjejer, så det är ett fantastiskt bra lag det här.

Matchfakta: Sverige U21 - Nederländerna 20-0 (10-0)

Mål: 1-0 2’ Klara Sandberg (Freja Lööf), 2-0 3’ Melinda Altberg (Emma Drott), 3-0 7’ Emma Drott (Ebba Stern), 4-0 11’ Lina Angantyr (Tova Grönoset, hörna), 5-0 22’ Melinda Altberg, 6-0 26’ Tova Grönoset (straff), 7-0 28’ Ellen Nilsson, 8-0 32’ Ella Oskarsson (Tova Grönoset), 9-0 40’ Ellen Nilsson (Klara Volmerson), 10-0 42’ Ebba Stern (Emma Ek), 11-0 48’ Klara Sandberg (Melinda Altberg), 12-0 52’ Emma Drott (Ella Oskarsson), 13-0 53’ Emma Drott (Ella Oskarsson), 14-0 55’ Wilda Ejderfalk, 15-0 59’ Tilda Berg (Melinda Altberg), 16-0 65’ Ellen Nilsson, 17-0 72’ Emma Drott (Tova Grönoset), 18-0 75’ Emma Ek, 19-0 76’ Ella Oskarsson, 20-0 79’ Melinda Altberg (Tova Grönoset).

Hörnor: SWE: 13 (1) NED: 1 (0)

Utvisningar: SWE: - NED: 3x10 min

Domare: Hannah Pettersson

Publik: 72 personer, Åby Isstadion

Se hela intervjun med Christer Andersson nedan:

För att se det här innehållet från www.bandyplay.se måste du ge ditt medgivande sidans topp.

Kontakter

Om Svensk bandy

Svenska Bandyförbundet är ett oberoende specialförbund inom Riksidrottsförbundet och har till uppgift att främja och administrera den organiserade bandyn i Sverige, och att företräda den internationellt. Svensk bandy har 53 000 aktiva i 157 föreningar. Svensk bandy är förebilder på den internationella spelplanen - vi har sex landslag varav fem är regerande världsmästare. Nya stjärnor tänds varje dag, samtidigt som alla är välkomna inom svensk bandy.

Förbundet är en politiskt och religiöst oberoende allmännyttig ideell organisation som aktivt arbetar mot doping, matchfixning, osund ekonomi och annat fusk samt mot rasism och varje annan form av diskriminering och våld såväl på som utanför idrottsarenan. Svensk bandy vilar på starka traditioner, men strävar samtidigt mot framtidens bandygemenskap genom att aktivt jobba med frågor där schyssta villkor är i fokus. I bandy ska lirarna få vara lirare på sina villkor.

Följ Svenska Bandyförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Bandyförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye