Sveriges Allmännytta

Stärkt kompetens och engagemang - nya ledamöter till Vd-rådet hos Sveriges Allmännytta

Dela

Sveriges Allmännytta är glada att välkomna Ola Richards, Lotta Björklund, Cathrine Holgersson, Erik Engelbrektsson, Jennie Sahlsten, Anders Karlsson, Christina Johansson och Jonas Larsson, som nya medlemmar till Sveriges Allmännyttas vd-råd.

Vd-rådet är sammansatt av 14 vd:ar från medlemsföretagen och är ett betydelsefullt organ inom ramen för Sveriges Allmännytta. Dessa vd:ar utses av övriga vd:ar inom Sveriges Allmännyttas medlemsföretag och har en central roll som rådgivare till Sveriges Allmännyttas vd. Utöver detta agerar Vd-rådet som Sveriges Allmännyttas representation i Hyresmarknadskommittén.

Vd-råd Sveriges Allmännytta
Vd-råd Sveriges Allmännytta

Anders Nordstrand, vd på Sveriges Allmännytta, betonar vikten av Vd-rådet som ett forum för att samla in och förstå medlemmarnas synpunkter och insikter i frågor av stor betydelse för organisationen. Genom detta forum fungerar Vd-rådet som en bro mellan medlemsföretagen och Sveriges Allmännytta.

De utsedda ledamöterna till Vd-rådet förväntas bidra med en mångfald av erfarenheter för att adressera utmaningar kring framtidens energiförsörjning och energieffektivisering. Diskussionerna kommer även att fokusera på övergången till ett fossilfritt och hållbart samhälle. Vidare kommer ledamöterna att engagera sig i hur bostadsbolagen, både allmännyttiga och privata, kan spela en roll i att skapa ett tryggare och mer motståndskraftigt samhälle gentemot oförutsedda händelser.

- Jag ser fram emot det gemensamma arbetet och strävan att utveckla hyresrätten och bostadsmarknaden med de nya krafterna i Vd-rådet. Denna sammanslutning av kompetenser och engagemang förväntas vara en väsentlig faktor i att forma en mer hållbar och trygg bostadssektor för framtiden, säger Anders Nordstrand.

Presentation av nya ledamöterna

Jonas Larsson, vd, Malungshem AB:

 • "Det blir intressant att få en djupare insyn i organisationen Sveriges Allmännyttas dagliga arbete för att påverka, driva utveckling och opinion till gagn för sina medlemsbolag och våra hyresgäster, samt ta del av och vara en röst i de bostadspolitiska frågorna som påverkar vår vardag."

Christina Johansson, vd LysekilsBostäder AB:

 • "Att bli invald i Sveriges Allmännyttas VD-råd är en stor ära och en möjlighet att vara med och forma framtiden för bostadssektorn. Jag känner mig stolt och engagerad över att få denna möjlighet att tillsammans med branschkollegor arbeta för att skapa förutsättningar för hållbara, trygga och inkluderande boendemiljöer för alla. Jag ser fram emot att bidra med min kunskap och energi för att driva positiv förändring inom branschen."

Erik Engelbrektsson, vd Junehem:

 • "Jag ser fram emot att vara en länk mellan vd-arna i vår region och Anders. Jag hoppas kunna bidra med perspektivet att driva verksamhet utanför centralorten. Sedan hoppas jag givetvis att bygga på med massor av ny kunskap och nya kontakter."

Lotta Björklund, vd Mitthem:

 • "Jag vill sätta ljuset än mer på hur viktig hyresrätten som boendeform är för många i vårt land, och inte minst för välfärdssamhället. Vi får inte tappa bort att allmännyttans hyresrätter har haft en direkt avgörande betydelse för att undanröja bostadsbrist och höja bostadsstandarden. Jag ser framemot att tillsammans fortsätta skapa förutsättningar för att förvalta och bygga nya bostäder. Lika viktigt är den fortsatta resan med ett stort hållbarhetsansvar som ligger oss naturligt nära, både som kärnverksamhet och inte minst utifrån de samhällsutmaningar vi står mitt i. Allmännyttan är viktigare än någonsin."

Ola Richards, vd Hässlehem:

 • "Jag ser fram emot att vara med i de övergripande frågorna och inte minst driva och sätta fokus på att vi jobbar med människor, i fastighetsbranschen har vi lätt för att prata teknik, kostnader och ”hårda värden”, vilket vi också skall men det behöver göras tillsammans med de mjuka frågorna som gör att våra hyresgäster trivs och mår bra. En annan viktig del är att vara insatt och lyfta fram den vardag som de allmännyttiga fastighetsbolagen likt Hässlehem arbetar i och de utmaningar vi står mitt i."

Anders Karlsson, vd Umluspen AB

 • "Det känns naturligtvis hedrande och roligt att få vara en av två representanter från Norrland.
  Jag hoppas jag kan bidra med kloka tankar, inspel och erfarenheter utifrån de förutsättningar och utmaningar som finns med att jobba och verka i glesbygd.
  Naturligtvis ser jag också fram emot att träffa andra VD:ar och bygga nätverk."

Cathrine Holgersson, vd, Gavlegårdarna:

 • "I en tid när säkerhetsläget i Europa försämras, när kostnadsutvecklingens slår hårt på fastighethetsbranschen och den ökade gängkriminaliteten skapar social oro i våra bostadsområden är det särskilt viktigt med en stark och kunnig medlemsorganisation. Med örat mot rälsen och blicken mot horisonten hjälper Sveriges allmännytta oss alla runt om i landet genom att röja hinder och skapa bättre förutsättningar för oss medlemmar. Därför känns det extra spännande att just nu kliva in som en del av VD rådet och på så vis ges möjlighet att påverka i de stora frågor som berör allmännyttan kommande år."

  Ledamöter i Sveriges Allmännyttas vd-råd

  Norra regionen
  Anders Karlsson, Fastighets AB Umluspen
  Lotta Björklund, Mitthem AB

  Region Mellansverige
  Jonas Larsson, Malungshem AB
  Fredrik Berglöf, AB Hammaröbostäder

  Östra regionen
  Jennie Sahlsten, Järfällahus AB
  Mats Norrbrand, Håbohus AB

  Västra regionen
  Christina Johansson, LysekilsBostäder AB
  Katarina Prick, Skövdebostäder AB

  Sydöstra regionen
  Eric Engelbrektsson, Junehem AB
  Stefan Sandgren, Torsås Bostads AB

  Södra regionen
  Ola Richard, Hässlehem AB
  Cecilia Önnevik, Svedalahem

  Stor-företagen
  Cathrine Holgersson, Gavlegårdarna AB
  Mattias Tegefjord, Uppsalahem

Nyckelord

Kontakter

Följ Sveriges Allmännytta

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sveriges Allmännytta

Nytt avtal ska starta en energirevolution i Sverige18.3.2024 07:00:00 CET | Pressmeddelande

Sveriges Allmännytta och ViaEuropa initierar samarbete för att påskynda den gröna omställningen I en strävan efter att leda vägen för den gröna omställningen i Europa och globalt, har Sveriges Allmännytta och ViaEuropa tagit sig an utmaningen att snabba på övergången till ett mer hållbart energisystem. Deras gemensamma mål är att främja energigemenskaper som en kraftfull drivkraft för förändring.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye