Trafikverket

Nu börjar vi snart bygga E20 förbi Mariestad

Dela

E20 Götene-Mariestad och E20 Förbi Mariestad har nu fått byggstartbeslut från regeringen. I slutet av februari startar ombyggnaden av E20 förbi Mariestad med etappen Hindsberg-Muggebo.

Bild: Trafikverket

Etappen är en del i ombyggnaden av E20 från Göteborg till Mariestad, som totalt omfattar drygt 100 km mötesfri väg.

- Det känns bra att vi kommer igång och börjar bygga en av de sista sträckorna på nya E20. Ombyggnaden gör vägen säkrare och bättre att färdas på för alla, säger Håkan Sonesson, projektledare på Trafikverket.

E20 Förbi Mariestad byggs till stora delar i befintlig sträckning. Ombyggnaden är uppdelad i två delar; Hindsberg–Muggebo och Muggebo–Tjos. Totalt byggs 17 km om till mötesfri och mittseparerad väg med genomgående 2+2 körfält.

- Vi ersätter alla korsningar i plan med nya planfria korsningar och förbättrar befintliga trafikplatser. Tillåten hastighet ändras till 100 km/tim på hela sträckan, säger Håkan Sonesson.

Ombyggnaden av E20 har pågått i flera års tid och i november 2023 blev alla etapper mellan Göteborg och Götene klara, plus etappen förbi Hova, vilket gav 67 kilometer mötesfri väg. Sträckorna E20 förbi Mariestad och E20 Götene–Mariestad blir de sista etapperna i ombyggnaden av E20 genom Västra Götaland. Ombyggnaden bidrar till en säkrare väg och skapar bättre förutsättningar för transporter på en av Sveriges viktigaste vägar.

Så påverkas trafiken
Under tiden som vi bygger kommer trafiken att påverkas genom sänkt hastighet och provisoriska trafiklösningar. Vi kommer att informera på vår webb om det är arbeten som har större påverkan på trafiken www.trafikverket.se/e20forbimariestad.

Kontakter

För mer information

Håkan Sonesson, projektledare Trafikverket, telefon: 010 123 41 02

Trafikverkets presstjänst, 0771-31 15 00, öppettider vardagar klockan 08.00-16.30

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. På Trafikverket jobbar cirka 10 000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

Omkörningsförbud på E4 norr om Gävle – för bättre flyt i påsktrafiken25.3.2024 07:35:00 CET | Pressmeddelande

Påsken står för dörren och därmed även en av årets stora trafikhelger, vilket syns tydligt på E4:an norr om Gävle som en av de mest trafikerade vägarna under påskhelgen när trafikanter ska till och från fjällen. Därför har Trafikverket i samverkan med Polisen även i år beslutat att förbjuda omkörningar mellan Gävle och Tönnebro för att skapa ett bättre flyt i trafiken.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye