Trafikverket

Hårda vindar stoppar trafiken

Dela

Trafiken på Malmbanan stoppas på grund av det hårda väder som råder i stora delar av västra Norrbotten. Trafikverket avråder från att ge sig ut i trafiken om man verkligen inte måste det.

Det är mycket besvärligt väder med kraftiga stormbyar, lokalt orkanbyar, vilket orsakar stor påverkan på både väg och järnväg med bland annat nedfallna träd. I västra Norrbotten är det dessutom snöfall med snödrev och höga vallar på vägarna. Man bör inte bege sig ut i vägtrafiken, hålla sig uppdaterad om väderläget och följa gällande rekommendationer.

All tågtrafik norr om Boden kommer att ställas in fram till fredag klockan 12.00. För mer information om din resa hänvisas till tågbolaget.

Kontakter

Peter Jonsson, presskommunikatör Trafikverket, 010-123 42 20


Trafikverkets presstjänst, 0771-31 15 00, öppettider vardagar klockan 08.00-16.30

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. På Trafikverket jobbar cirka 10 000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

Omkörningsförbud på E4 norr om Gävle – för bättre flyt i påsktrafiken25.3.2024 07:35:00 CET | Pressmeddelande

Påsken står för dörren och därmed även en av årets stora trafikhelger, vilket syns tydligt på E4:an norr om Gävle som en av de mest trafikerade vägarna under påskhelgen när trafikanter ska till och från fjällen. Därför har Trafikverket i samverkan med Polisen även i år beslutat att förbjuda omkörningar mellan Gävle och Tönnebro för att skapa ett bättre flyt i trafiken.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye