Trafikverket

Prognosen på Malmbanan förskjuts ytterligare

Dela

Det avslutande arbetet på Malmbanan efter urspårningen i Vassijaure försvåras av stora mängder snö och låga temperaturer. Prognosen för trafikstart som var satt till 8 februari kommer därför att måsta korrigeras ytterligare.

Snömängden i området för återställningen gör att prognosen skjuts fram.
Snömängden i området för återställningen gör att prognosen skjuts fram. Foto Trafikverket

- Vi kommer inte att tumma på säkerheten och vi måste ha en godkänd järnvägsanläggning när vi släpper på trafiken. De sista delarna av återställningsarbetet har försvårats på grund av att mycket tid har gått till att röja efter det senaste snöovädret. Vi vill ändå ge så pass bra förvarning som är möjligt i det läge som vi befinner oss i, och därför går vi nu ut och säger att tyvärr kan inte trafiken komma igång den 8 februari. I nuläget återstår en del väderkänsliga detaljer och vi vill därför inte precisera något exakt datum för trafikstart, men vår absoluta förhoppning är det ska kunna ske under nästa vecka, säger Simon Sunna, sektionschef järnväg, Trafikverket.

Kontakter

Simon Sunna, sektionschef järnväg, Trafikverket. 010-123 48 31
Peter Jonsson, presskommunikatör Trafikverket, 010-123 42 20


Trafikverkets presstjänst, 0771-31 15 00, öppettider vardagar klockan 08.00-16.30

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. På Trafikverket jobbar cirka 10 000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

Omkörningsförbud på E4 norr om Gävle – för bättre flyt i påsktrafiken25.3.2024 07:35:00 CET | Pressmeddelande

Påsken står för dörren och därmed även en av årets stora trafikhelger, vilket syns tydligt på E4:an norr om Gävle som en av de mest trafikerade vägarna under påskhelgen när trafikanter ska till och från fjällen. Därför har Trafikverket i samverkan med Polisen även i år beslutat att förbjuda omkörningar mellan Gävle och Tönnebro för att skapa ett bättre flyt i trafiken.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye