Statens servicecenter

Statens servicecenter samlar statlig service i Stenungsund

Dela

Den 8 februari får invånare i Stenungsund närmare till statlig service. På det nya servicekontoret kan du få stöd och vägledning i ärenden som gäller Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket.

– Nu får boende och företagare i Stenungsund med omnejd närmare till statlig service. Vi ser fram emot att möta besökarna på vårt nya servicekontor, säger kontorsområdeschef Karin Hesslind.

Servicekontoret, som du hittar i Stenungsunds kommunhus, blir det 141 servicekontoret i landet. Närliggande servicekontor finns i Kungälv, Lysekil och Uddevalla.

– Vi förenklar kontakten med våra fyra samverkansmyndigheter för invånare som behöver en personlig kontakt, säger regionchef Eva Arnell.  

Mer om servicekontoret i Stenungsund
Servicekontorets adress är Strandvägen 15. Servicekontoret har öppet tisdagar och torsdagar, klockan 10.00-15.00, med lunchstängt mellan 12.30-13.30.

På servicekontoret kan invånare och företagare få hjälp och vägledning i ärenden från fyra myndigheter: Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket.

Servicehandläggare hjälper till med ärenden som bland annat rör socialförsäkringar, pensioner och skatter. Dessutom kan både arbetssökande och arbetsgivare göra spontanbesök för att få hjälp med Arbetsförmedlingens digitala tjänster. Servicekontorens tjänster är efterfrågade. 2023 gjordes närmare 2,7 miljoner besök på kontoren runtom hela landet.

Nyckelord

Kontakter

Statens servicecenter bidrar till en effektiv och tillgänglig statsförvaltning. Vi levererar administrativa tjänster till andra myndigheter och även lokal statlig service till privatpersoner och företag. Fram till och med år 2024 utökar vi till 147 servicekontor.

På våra servicekontor ger vi vägledning och service i tjänster från Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Migrationsverket, Pensionsmyndigheten och Skatteverket.

Följ Statens servicecenter

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Statens servicecenter

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye