Länstrafiken Örebro

Sakta men säkert framåt för kollektivtrafiken i Örebro län

Dela

Tre av fyra resenärer är nöjda med sin senaste resa med Länstrafiken. Lika många är nöjda med Länstrafiken som helhet. Även marknadsandelen ökar från föregående år. Det är några av resultaten från årets Kollektivtrafikbarometer, Svensk Kollektivtrafiks resvane- och attitydundersökning.

Länstrafiken Örebros marknadsandel för 2023 uppgår till 16 procent av resorna med motordrivna fordon, vilket är en ökning med två procentenheter sedan 2022.

- Mot bakgrund av att det görs upp emot en halv miljon motoriserade resor dagligen så är en ökning av marknadsandelen om 2 procent en mycket betydande förflyttning mot ett mer hållbart resande, säger Fredrik Eliasson, kollektivtrafikchef för Länstrafiken.

NKI (nöjd kund index) har även den ökat med en procentenhet och ligger på 58 %. Och 77 % av de som tillfrågats säger att de är nöjda med sin senaste resa med Länstrafiken, vilket också är en procentenhet upp från förra året.

- Kollektivtrafiken måste fortsätta vara ett attraktivt val för invånarna i Örebro. Den behöver vara snabb, bekväm, pålitlig och miljösmart. I år inför vi Citylinjen samtidigt som vi förnyar vårt befintliga stadslinjenät. Därmed finns stor potential att öka det kollektiva resandet i staden och även minska vår gemensamma klimatpåverkan, avslutar Fredrik. 

Fakta om Kollektivtrafikbarometern

Kollektivtrafikbarometern är en nationell kvalitets-, attityd-, och resvaneundersökning. Undersökningen samordnas av branschorganisationen Svensk Kollektivtrafik på uppdrag av landets regionala kollektivtrafikmyndigheter och har genomförts sedan 2001. Målgruppen är den svenska allmänheten i åldern 15 till 85 år. Undersökningen sker löpande under året med hjälp av webb- och telefonintervjuer. 

Under 2023 deltog 22 organisationer i undersökningen, vilka representerar hela landet förutom Södermanland. Totalt samlades 120 222 enkätsvar in under 2023, varav 52 291 är svar från kunder. Till kunder räknas de som reser med den samhällsorganiserade kollektivtrafiken minst en gång per månad.

Kontakter

Länstrafiken är en del av Region Örebro län som ansvarar för kollektivtrafiken i Örebro län. Länstrafiken vill förenkla vardagen för människor och bidra till minskad klimatbelastning.

Följ Länstrafiken Örebro

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Länstrafiken Örebro

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye