Region Örebro län

Flera lyckade insatser när servicenämnden summerar fjolåret

Dela

När servicenämnden summerar fjolåret finns flera händelser värda att lyfta. Bland annat vinnarna av 2023 års miljöpris och en meriterande miljöcertifiering i Lindesberg.

- Precis som övriga samhället har den verksamhet som nämnden ansvarar för påverkats av det tuffa ekonomiska läget men när vi tittar tillbaka på förra året ser vi ändå att vi genomfört många viktiga och bra saker, säger Carina Oskarsson (S), ordförande i servicenämnden.

En av de saker hon avser är det framgångsrika energispararbete som driftgrupp Karlskoga bedrivit och som resulterade i 2023 års miljöpris. Tack vare ett målmedvetet arbete lyckades driftgruppen sänka energiförbrukningen med 9,4 procent vilket enbart på Karlskoga lasarett lett till en besparing om 7,6 procent på el och 11 procent på fjärrvärme. Prissumman på 50 000 kronor valde gruppen att återskänka till Region Örebro län med anledning av det utsatta ekonomiska läget.

- Och på temat miljö kan vi också säga att Hälsocentralen i Lindesberg certifierades i Miljöbyggnad guld under fjolåret. Det är en certifiering som inte är enkel att få, den ställer höga krav på bland annat hållbarhet, säger Lars-Göran Zetterlund (C), vice ordförande i servicenämnden

Under 2023 ägnades också en hel del tid åt det kostnadsbesparande åtgärder, åt förberedelser för det nya vårdinformationssystemet Cosmic och åt skyddsåtgärder för att förhindra IT-attacker.

- Region Örebro län har dessutom bytt leverantör av förbrukningsvaror inom hälso- och sjukvården och Folktandvården. De förberedelser och tester som föregick bytet, både hos leverantören och inom regionen, gav resultat. Den omfattande övergången fungerade bra, både vad gäller beställningar och leveranser, säger Jonas Levin (KD), ledamot i servicenämnden.

Kontakt

Carina Oskarsson, ordförande i servicenämnden, telefon: 070-722 55 17

Lars-Göran Zetterlund, vice ordförande i servicenämnden, telefon: 070-642 64 79

Jonas Levin, ledamot i servicenämnden, telefon: 073 640 18 60

Nyckelord

Kontakter

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye