Sveriges Allmännytta

TÄVLINGSSTART: Vem har byggt bästa flerbostadshuset?

Dela

Nu är det dags att visa upp årets bästa nyproduktion! Tävlingen för 2024 års bästa flerbostadshus är officiellt öppen för nomineringar. Har ni varit delaktiga i ett byggprojekt som utmärker sig genom innovation, miljöhänsyn och mervärden för både hyresgäster och fastighetsägare? Då är det dags att skicka in era nomineringar.

Förra året vanns tävlingen av bostadsbolaget LKF i Lund med kvarteret Gränden. Priset togs emot av byggprojektledare Anna Medin och distriktschef Sofia Ekelin under Fastighetsdagarna i Jönköping. Nu söker Sveriges Allmännytta bra byggprojekt till 2024 års tävling.
Förra året vanns tävlingen av bostadsbolaget LKF i Lund med kvarteret Gränden. Priset togs emot av byggprojektledare Anna Medin och distriktschef Sofia Ekelin under Fastighetsdagarna i Jönköping. Nu söker Sveriges Allmännytta bra byggprojekt till 2024 års tävling. Foto: LKF, Mostphotos samt Helene Ahlberg

- I en tid där behovet av fler bostäder är påtagligt men ekonomiska utmaningar tvingar många att pausa sina byggplaner, är det av största vikt att lyfta fram framgångsrika exempel, säger Sofia Hansdotter, tävlingsgeneral för årets tävling och fastighetsutvecklingsexpert på Sveriges Allmännytta. 

- Sveriges Allmännytta strävar efter att uppmärksamma och lära av framgångsrika projekt. Vi vill visa upp det bästa av det bästa när det gäller att skapa hållbara och trivsamma boendemiljöer, säger Sofia Hansdotter. 

Tävlingen är öppen för alla som har varit involverade i byggandet av flerbostadshus, och juryn kommer att bedöma bidragen utifrån tolv kriterier inklusive arkitektonisk gestaltning, funktionalitet, innovation och miljömässig hållbarhet.

Nomineringar och tävlingsbidrag ska skickas in senast den 25 mars. Finalisterna utses av en sakkunnig jury. Vinnaren avslöjas under Fastighetsdagarna i Luleå den 28–29 maj.

För mer information om hur du nominerar, tävlar och vilka kriterier som gäller, besök Allmännyttans bästa bygge 2024 | Sveriges Allmännytta (sverigesallmannytta.se

Nyckelord

Kontakter

Följ Sveriges Allmännytta

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sveriges Allmännytta

Nytt avtal ska starta en energirevolution i Sverige18.3.2024 07:00:00 CET | Pressmeddelande

Sveriges Allmännytta och ViaEuropa initierar samarbete för att påskynda den gröna omställningen I en strävan efter att leda vägen för den gröna omställningen i Europa och globalt, har Sveriges Allmännytta och ViaEuropa tagit sig an utmaningen att snabba på övergången till ett mer hållbart energisystem. Deras gemensamma mål är att främja energigemenskaper som en kraftfull drivkraft för förändring.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye