Moelven

Ny vd på ett av Sveriges största sågverk

Dela

Christer Hagberg tillträder som vd för Moelven Valåsen AB den 1 juni. "Jag ser fram emot att utveckla nya arbetsprocesser tillsammans med de duktiga medarbetarna på Valåsen", säger Hagberg om jobbet på sågverket, som för närvarande inrymmer ett av Moelvens största utvecklingsprojekt.

Christer Hagberg tillträder som vd för Moelven Valåsen AB
Christer Hagberg tillträder som vd för Moelven Valåsen AB

Hagberg har varit i Moelven-systemet sedan 2005 och kommer närmast från rollen som vd för Moelven Årjäng såg AB.  

"Jag är tacksam för att Christer har tagit på sig rollen som vd. Han har utmärkt sig som en ledare som trivs med att utveckla organisationer i förändring. När den tekniska utrustningen med en ny timmerlinje och hyvel är klar kommer vi att utveckla nya arbetsprocesser. Jag vet att Christer kommer att göra en viktig skillnad här", säger Anders Lindh, divisionschef på Moelven Timber. 

"Det här är en mycket spännande roll och jag är tacksam för möjligheten att få leda Moelvens största sågverk samtidigt som vi arbetar för att säkerställa att organisationen kan utvinna värde från de investeringar vi har gjort här", säger Hagberg. 

Hagberg tar över rodret efter Thomas Haglund som återgår till sin roll som projektdirektör inom Moelvens division Timber.  

"Haglund har imponerat på oss med sitt tekniska kunnande, vilket har varit ovärderligt under projekttiden på Valåsen. Vi har byggt en ny energicentral här och nu är vi i byggfasen för en ny klentimmerlinje, en ny torkanläggning och en ny energicentral i samarbete med Moelvens nya pelletsfabrik i området", säger Lindh. 

Fortsatt samarbete inom Moelven Valåsen  

Haglund har varit vd för Moelven Valåsen sedan 2019 och kommer att fortsätta arbeta med utvecklingsprojekt som projektdirektör för Moelven Timber. Det första projektet är att slutföra investeringsprojektet i Moelven Valåsen.  

"Det har varit en spännande resa att kunna sjösätta det investeringsprojekt som vi har arbetat med under flera år. Under min tid som vd på Valåsen har jag lärt mig mycket om vikten av digitalisering, vilket jag tar med mig in i mitt jobb som projektdirektör. Moelven Valåsen är ett stort sågverk och det digitaliseringsarbete vi har gjort här har visat mig nödvändigheten av bra analyser av den data vi samlar in", säger Haglund. 

Hagberg ser fram emot ett nära samarbete med Haglund. 

"Thomas och jag har redan haft flera samarbetsmöten och han kommer fortsätta att arbeta med projektet här tills det är slutfört", säger Hagberg.  

Kontakter

Bilder

Thomas Haglund återgår till sin roll som projektdirektör inom Moelvens division Timber.
Thomas Haglund återgår till sin roll som projektdirektör inom Moelvens division Timber.
Ladda ned bild

Om oss

Moelven Industrier ASA är en skandinavisk industrikoncern som tillverkar hållbara produkter och tjänster för byggbranschen. I 2022 omsatte koncernen 14,4 miljarder NOK och har cirka 3300 medarbetare. Moelvens 34 produktionsbolag är fördelade på 41 produktionsplatser i Norge och Sverige, och är uppdelat i tre divisioner: Timber, Wood och Byggsystem.

Följ Moelven

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Moelven

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye