Region Örebro län

Försäljning av Region Örebro läns fastigheter på Eklundavägen i Örebro

Dela

Region Örebro län säljer sina fastigheter på Eklundavägen till Örebro kommun. Regionens verksamhet flyttar ut om ungefär ett år och ger då plats för en positiv samhällsutveckling av det centralt belägna området.

Vid årsskiftet 2024/25 flyttar delar av Region Örebro läns administration in i nya lokaler på Klostergatan i Örebro.

- I takt med att vår administration minskar samtidigt som vi förändrar våra arbetssätt behöver vi ha en annan typ av lokaler fördelade över en mindre yta än vad vi har i dag, säger Andreas Svahn (S), regionstyrelsens ordförande.

Eftersom lokalerna på Eklundavägen inte heller passar till någon av Region Örebro läns övriga verksamheter kommer de att säljas till Örebro kommun.

- Örebro kommun har under en längre tid uttryckt en vilja om att köpa de aktuella fastigheterna och för vår del känns det rimligt att det är just kommunen som har rådighet över ett så pass centralt och attraktivt läge. Det är stora ytor som kan användas för att göra något bra för Örebros framtida utveckling, säger Andreas Svahn.

Region Örebro län och Örebro kommun har gjort varsin marknadsvärdering av fastigheterna och därefter kommit överens om ett pris på 154 miljoner kronor.

Förutom att Region Örebro län genom försäljningen bidrar till kommunens och länets utveckling så ger inkomsterna från försäljningen en möjlighet att genomföra nödvändiga investeringar i regionens kärnverksamheter så som hälso- och sjukvård, tandvård och regional utveckling.

Enligt aktuell tidsplan för ärendet ska fastighetsförsäljningen upp för beslut i region- respektive kommunfullmäktige senare i vår.

Kontakt

Andreas Svahn, regionstyrelsens ordförande, telefon: 070-524 22 66

Kontakter

Bilder

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Projekt ska skapa nytt centrum för utbildning och innovation inom järnvägssektorn6.5.2024 07:59:00 CEST | Pressmeddelande

Det är nödvändigt att stärka kompetensförsörjningen inom järnväg och logistik om tågrelaterade problem så som förseningar och inställda avgångar ska kunna lösas. Det menar Region Örebro läns regionala tillväxtnämnd som fattat beslut om att stödja projekt Railcenter Hallsberg med 4,5 miljoner kronor. Projektet genomförs tillsammans med Kumla och Hallsbergs kommun.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye