COWI

COWI vinner ramavtal med Västra Götalandsregionen

Dela

COWI har efter en upphandling vunnit ett ramavtal med Västra Götalandsregionens fastighetsförvaltning. Avtalet är värt upp till 28 miljoner kronor under tre år och COWI kommer att leverera konsulttjänster inom konstruktion och geotekniska undersökningar till om- och nybyggnationer.

Peter Ekdahl, tillförordnad Divisionschef Industry & Buildings på COWI i Sverige
Peter Ekdahl, tillförordnad Divisionschef Industry & Buildings på COWI i Sverige

− Det här är fastigheter som utgör grunden för vår välfärd och att de fungerar på ett bra sätt är centralt för att bygga ett hållbart och säkert samhälle. Där kommer vår kompetens göra skillnad och därför är detta ett särskilt inspirerande och viktigt uppdrag för oss. Det är också helt i linje med COWIs strategi om att enbart jobba med projekt som bidrar till kundens hållbara utveckling, säger Peter Ekdahl, tillförordnad Divisionschef för Industry and Buildings på COWI i Sverige.  

Västra Götalandsregionens fastighetsförvaltning förvaltar framför allt sjukhus men också skolor och muséer, tvätterier, depåer för spårvagn, buss och tåg samt hållplatser och resecentrum. De tar ett stort ansvar för att fastigheterna utvecklas på ett hållbart sätt. Exempel på detta är att minimera klimatavtrycket vid nybyggnation, att bygga energieffektivt och att skapa säkra, inkluderande och hälsofrämjande miljöer runt fastigheter.

I utveckling av moderna sjukhus är också flexibilitet är ett ledord, en vårdlokal ska till exempel kunna göras om från en dagmottagning till en akutmottagning vid behov. 
− Avtalet visar våra styrkor eftersom vi kan använda expertis från olika discipliner inom COWI i Sverige samtidigt som vi drar nytta av kompetens som finns inom hela koncernen, säger Peter Ekdahl.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Sahlgrenska Universitets­sjukhuset i Göteborg
Sahlgrenska Universitets­sjukhuset i Göteborg
Ladda ned bild

Om oss

Tillsammans med kunder, partners och medarbetare skapar vi en framtid där människor och samhällen växer och utvecklas. Det gör vi genom samarbeten där vi skapar hållbara och vackra lösningar som förbättrar livskvaliteten för människor i dag och för kommande generationer.

Vår utgångspunkt är att skaffa oss en djup förståelse för våra kunder, deras ambitioner och utmaningar. Det är vad som kännetecknar oss. Det är så vi skapar långsiktigt värde.

Vi finns huvudsakligen i Skandinavien, Storbritannien, Nordamerika och Indien och har för närvarande 6 900 medarbetare som erbjuder expertis inom teknik, arkitektur, energi och miljö.

Följ COWI

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från COWI

Färre kilometer järnväg för varje svensk – i botten av listan i europeisk jämförelse5.3.2024 07:55:00 CET | Pressmeddelande

Antalet kilometer järnväg per invånare minskade med 14 procent mellan 2005–2021 i Sverige. Befolkningen växte med en miljon under perioden men satsningar på infrastruktur hängde inte med. Stockholm, Skåne och Västra Götaland är bland de regioner i Europa som har haft mest negativ utveckling av järnvägstätheten. Detta visar en ny rapport som COWI sammanställt. Utvecklingen visar på behovet av ett BNP-mål för infrastruktursatsningar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye