Trafikverket

Klart med entreprenör för Lärje uppställningsspår

Dela

Den 15 december tilldelades PEAB Sverige AB uppdraget att ansvara för entreprenaden som kommer att forma Lärje uppställningsspår i Göteborg.

Peab Sverige AB har vunnit upphandlingen och nu har Trafikverket skrivit kontrakt för att bygga Lärje uppställningsspår.

- Vi ser fram emot ett samarbete med Peab Sverige AB som är det företag som vann upphandlingen och vi hälsar dem välkomna till projektet, säger Terese Löfgren, projektledare för Lärje uppställningsspår.

Nu har Lärje uppställningsspår kommit ännu ett steg närmare att bli verklighet. Planen är att Lärje uppställningsspår ska projektstarta under första kvartalet 2024.

- Det känns fantastiskt att vi nu har alla pusselbitar på plats i projektet, tillägger Terese Löfgren. 

Lärje uppställningsspår representerar en betydande åtgärd för att möta den ökade tågtrafiken i regionen och skapa en modern och effektiv järnvägsinfrastruktur. Den första etappen av Lärje uppställningsspår kommer att omfatta 2000 meter för uppställning av tåg. Anläggningen kommer att innehålla ankomst- och utdragsspår samt åtta uppställningsspår.

Kontakter

För mer information

Terese Löfgren, projektledare Lärje uppställningsspår, 010 123 8276, terese.lofgren@trafikverket.se

Trafikverkets presstjänst, 0771-31 15 00, öppettider vardagar klockan 08.00-16.30

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. På Trafikverket jobbar cirka 10 000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye