Svenska Brottningsförbundet

Alex Kessidis i Bronsmatch på Europamästerskapen

Dela

Idag står en av våra framstående brottare, Alex Kessidis, inför en spännande utmaning vid Europamästerskapen i Bukarest. Efter en imponerande prestation har Alex kvalificerat sig för bronsmatchen i 87-kilosklassen, en av de mest konkurrensutsatta viktklasserna på detta mästerskap.

Bild på Alex Kessidis efter kvalmatchen
Bild på Alex Kessidis efter kvalmatchen

Alex Kessidis resa till bronsmatchen inleddes med en imponerande seger på teknisk överlägsenhet mot Matej Mandic från Kroatien, som tidigare placerat sig som tvåa på U23-VM 2023. Efter en för tuff utmaning i kvartsfinalen mot förra årets världsmästare, Ali Cengiz från Turkiet, fick Alex se sig besegrad. 

Eftersom att Ali Cengiz därefter tog sig till final, gavs Alex en ny chans att ta sig in i tävlingen igen genom återkval där han mötte Yoan Danielov Dimitrov från Bulgarien. Efter en intensiv och spännande kamp, som slutade med en poängvinst med 4-1 i poäng, lyckades Alex säkra sin plats vidare i tävlingen med en välförtjänt seger och är klar för bronsmatch. 

I bronsmatchen står Alex inför Kiryl Mskevich från Vitryssland, en erfaren motståndare med imponerande meritlista. Vi förväntar oss en tuff och spännande match om bronsmedaljen, som kommer att äga rum senare ikväll runt 18:00, svensk tid. Matchen kommer att sändas live på UWW+.

https://uww.org/uww-plus/live-match-video

Andra svenska herrdeltagare på Europamästerskapen:

Alex Bica imponerade i 63-kilosklassen genom att ta en stabil seger i första omgången mot Armeniens Hrachya Poghosyan, förra årets bronsmedaljör på Europamästerskapen. Efter en tuff match stod Bica stark och säkrade segern med poängen 5-5. I omgången efter, i kvartsfinalen, ställdes han mot Ukrainas Oleksandr Hrushyn, en erfaren brottare med tidigare framgångar på europamästerskapen. Trots en imponerande insats räckte det inte för Bica att ta sig vidare. I återkvalet mötte han Frankrikes Stefan Roger Clement, som under förra årets världsmästerskap tog en femteplats. Tyvärr så blev motståndet för tufft och Bica fick se sig besegrad efter en poängförlust med 3-6. 

I 77-kilosklassen brottades Albin Olofsson och inledde tävlingen med en stabil seger poängseger i första matchen mot Schweiz Fabio Dietsche. Efter en stark start stötte han på tufft motstånd i form av Adilet Tiuliubaev, vars styrka blev för mycket för Olofsson. Tiuliubaev tog sig inte vidare i tävlingen och då avslutades Olofssons resa i mästerskapet.

Idag gick ytterligare tre brottare in i tävlingen. Niklas Öhlen i 67-kilosklassen inledde mot Slavik Galstyan från Armenien i åttondelsfinalen där han förlorade med 4-12 i poäng. Aleksandar Stjepanetic i 97-kilosklassen, startade turneringen med en stabil vinst mot Filip Smetko från Serbien. Därefter stötte han på tufft motstånd, i from av Abubakar Khaslakhanau från Vitryssland, som han inte lyckades övervinna. Debutanten Lukas Ahlgen som tävlar i 82-kilosklassen förlorade första matchen mot Vitrysslands Stanislau Shafarenka och alla tre hoppas på att deras motståndare går till final så att de får återkvala.

För mer information och intervjuer efter bronsmatchen, vänligen kontakta:

Kontaktperson: Zakarias Tallroth 

Telefon: +46 72 538 66 01 

E-post: Zakarias.tallroth@brottning.rf.se 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Bild på Alex Kessidis efter kvalmatchen
Bild på Alex Kessidis efter kvalmatchen
Ladda ned bild

Följ Svenska Brottningsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Brottningsförbundet

Världskvalet - sista chansen för brottningslandslaget att säkra OS-biljetter18.4.2024 11:20:47 CEST | Pressmeddelande

Efter en intensiv tävling under europakvalet i Baku står Sveriges brottningstrupp inför en ny avgörande utmaning – att säkra de återstående platserna till OS i Paris i sommar. Med blicken riktad mot Istanbul den 9-11 maj, där sista chansen att säkra en kvotplats till sommarens OS och världskvalet hålls, är det nu eller aldrig för vår landslagstrupp som innefattar åtta brottare.

Sofia Mattsson: En av Sveriges främsta brottare hedras av Kungen7.3.2024 17:00:00 CET | Pressmeddelande

Gällivare SKs världsmästarinna och olympiska medaljör, Sofia Mattsson, kommer att ta emot en prestigefylld medalj från Kungen för sina exceptionella prestationer till svensk idrott. Med en imponerande karriär som brottare och en lång meritlista som inkluderar bland annat VM-guld, OS-brons, ytterligare sju VM-medaljer och sex EM-guld, har Mattsson cementerat sig som en av Sveriges mest framstående idrottare.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye