Hallstahammars kommun

Alla kan behöva en ny kompis!

Dela

Alla kan behöva en ny kompis! Inom LSS-verksamheten finns det ofta ett stort behov av nya kontaktpersoner till personer som har någon form av funktionsnedsättning. Ett nytt recept som verkar ge goda resultat är Hallstahammars kommuns rekryteringskampanj "Bli någons kompis" som gett åtta intresseanmälningar till att bli nya kontaktpersoner. Kampanjen har gett gensvar runtom i kommunen och har även uppmärksammats av Myndigheten för delaktighet. 

Nya kompisar genom kontaktpersonskap
Nya kompisar genom kontaktpersonskap

Kampanjen för att hitta nya kontaktpersoner startade i början av november 2023 och pågick under två månader. Den har resulterat i åtta nya potentiella kompisar. Och den gjordes med enkla medel och utan stora kostnader, vilket gör att den kan användas även av andra kommuner som vill hitta nya kontaktpersoner. 

Insatser och aktiviteter har skett bland annat via kommunens webbplats, digitala skärmar och Facebooksida. Kommunen har också lyft fram kampanjen via intranätet för ökad kunskap och spridning av budskap till medarbetare. LSS-verksamheten har också satt upp affischer och delat ut visitkort - med gott resultat. 

- Jag är jättenöjd med resultatat av kampanjen. Så här många nya intresseanmälningar på ett bräde brukar vi inte få in, berättar Ulrica Peschau, enhetschef Social- och arbetsmarknadsförvaltningen. Och att vi sedan uppmärksammats nationellt via Myndigheten för delaktighet och dess nätverk, är väldigt roligt för oss i Hallstahammars kommun. Men kanske ännu bättre – om andra kommuner tar efter, och på så sätt också får in fler intresseanmälningar hos sig, så är ju alla brukare vinnare, de som behöver en kompis!

Det finns alltid plats för fler kontaktpersoner

Vi behöver alltid fler kompisar/kontaktpersoner, så kanske du som läser detta också är intresserad? I så fall: anmäl dig via vår e-tjänst: https://eservice.hallstahammar.se/EServiceStart.aspx?id=9061cb81-d7de-456b-8dc5-b200d35e8da1

Vill du veta mer: Ring kommunens LSS-handläggare på 0220-243 28 eller 0223-248 13.

Kontakter

Ulrica Peschau, Enhetschef Social- och arbetsmarknadsförvaltningen, Hallstahammars kommun, ulrica.peschau@hallstahammar.se eller 0220-247 25.

Hallstahammars kommun

Vår vision är att vara en kommun där allt är enkelt och nära, där nytänkande och kreativitet är självklart. Vi visar ansvar och engagemang för att kunna skapa ett bättre samhälle och miljö för kommande generationer. I Hallstahammar hittar du det goda livet i storstadens närhet, oavsett om du bor här, driver företag, arbetar i kommunen eller bara är här på tillfälligt besök.

För dig som vill besöka Hallstahammar hälsar vi dig varmt välkommen till en plats där du kan uppleva historia från Gustav Vasa till industrisamhälle samtidigt som upplevelser och aktiviteter alltid är nära för alla åldrar. 

Följ Hallstahammars kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hallstahammars kommun

Årets vinnare i Guldyran i Hallstahammar19.4.2024 08:45:00 CEST | Pressmeddelande

Varje år hyllas företag och medarbetare som utmärkt sig positivt i Hallstahammars kommun vid den årliga Guldyran. Guldyran är ett samarbete mellan Vi i Hallsta och Hallstahammars kommun för att lyfta fram och hylla företag och medarbetare som utmärkt sig i olika kategorier under året. Många av kommunens företag var närvarande vid årets Guldyra som ägde rum igår, den 18 april på Åsby Hotell och konferens i Hallstahammar.. Hallstahammars kommun och Vi i Hallsta gratulerar alla nominerade och vinnare!

Ny näringslivsstrategi antagen av Hallstahammars kommun21.2.2024 08:59:58 CET | Pressmeddelande

Nu har Kommunfullmäktige i Hallstahammar antagit näringslivsstrategi 2031. Strategin har tagits fram av kommunens förvaltningar i nära samverkan med det lokala näringslivet och de förtroendevalda. Målet med näringslivsstrategin är att bidra till att Hallstahammar är en attraktiv kommun för näringsidkare, där det både finns goda förutsättningar för existerande företag att växa och utvecklas och för nya företag att etablera sig i kommunen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye