OS-mästaren Daniel Ståhl till Business Expo - Intervjuas om framgångsfaktorer för elitidrottare och andra entreprenörer

Dela

Nu är det klart att OS-mästaren Daniel Ståhl kommer att stå på Business Expo Stockholms scen 22 februari klockan 14.15. Tillsammans med sin huvudsponsor, fintechbolaget CapitalBox, kommer han att prata om sin ekonomiska resa och om paralleller mellan sin idrottskarriär och entreprenörskap. Daniel intervjuas av både publiken och CapitalBox Sverigechef Emil Jönsson, bland annat om vikten av att omge sig med ett dedikerat team och att lära sig av motgångar för att skapa resultat och nå framgång.

Daniels resa mot en internationell framgång inleddes vid 19 års ålder med hjälp av ett lån från föräldrarna och han ser flera likheter mellan sin idrottskarriär och entreprenörskapskapets utmaningar

- Jag föreställer mig att de ekonomiska aspekterna av att vara idrottare på många sätt liknar de som finns hos den som driver bolag. Du behöver visualisera framtiden och tro på den men också hitta andra som gör detsamma. Du behöver förlika dig med de risker som det innebär att satsa fullt ut och tro på att du ska lyckas. Att ha rätt personer och samarbetspartners omkring dig är avgörande. När man arbetat på år efter år och sedan väl hittar utomstånde, i mitt fall CapitalBox, som också verkligen tror på det man gör - det är en otrolig känsla och jag tänker mig att det är detsamma för den som driver ett företag.

Daniel Ståhl har en bevisat framgångsrik filosofi för att möta de motgångar, den osäkerhet och negativitet som både företagare och professionella elitidrottare inom individuella sporter tveklöst stöter på längs sin väg mot framgång:

- När du känner dig osäker, försök att omvandla den osäkerheten till beslutsamhet. Ta kritiken du får som en möjlighet att visa dina kritiker att de har fel. Mästare reser sig alltid, även när de befinner sig på botten, och ser till att använda negativitet som bränsle för framgång. Dina drömmar är värda att följa och framgång är det bästa svaret till de som tvivlar.

När Daniel nu kliver upp på scen på Business Expo Stockholm är det även för att visa att han, precis som många entreprenörer, har haft perioder i sitt liv då han stått inför ekonomiska utmaningar och behövt hjälp för att komma vidare. CapitalBox Sverigechef Emil Jönsson menar det finns väldigt mycket näringslivet kan lära sig av Daniel Ståhl och hans tankegångar:

- Daniel är en sann inspirationskälla som visar att även det som kan te sig omöjligt är möjligt så länge du har rätt inställning och attityd och är beredd att arbeta hårt för att nå dina mål. Han är dessutom en väldigt rolig och varm person som har nära till skratt och är genuint härlig att befinna sig i närheten av. Vi ser fram emot att dela scen med Daniel och att få bjuda Business Expo-deltagarna på samma upplevelse, säger Emil Jönsson.Ytterligare information
Line Grøttum, Marknadschef
0760606877
line.grottum@capitalbox.com

Om CapitalBox
Fintechbolaget CapitalBox är Europas ledande specialist inom företagslån för små och medelstora företag. Via CapitalBox finansplattform erbjuder bolaget skräddarsydd finansiering när de behövs som mest. CapitalBox bildades år 2015 och har sedan dess hjälpt tusentals småföretagare i Sverige, Finland, Danmark, Nederländerna och Litauen att smidigt och snabbt få tillgång till rätt rörelsekapital.

Om Daniel Ståhl
Daniel Ståhl är uppvuxen i Järfälla där han inledde sin diskuskarriär. 2011 gjorde han som junior sin VM-debut och har därefter representerat Sverige i flera mästerskapssammanhang, bland annat i OS i Tokyo 2021 där han tog guld och VM i Budapest 2023 där han förutom att ta hem ytterligare en guldmedalj också satte ett nytt mästerskapsrekord med ett kast på 71,46 meter. I januari blev han belönad med priset för "Årets prestation" 2023 på Idrottsgalan och mottog även Svenska Dagbladets Bragdguld för samma år. Daniel Ståhl är sedan 2021 en del av fintechbolaget CapitalBox team i en av de största sponsringssatsningarna i nordisk friidrottshistoria. 

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye